5 idei de mic dejun sănătos cu miere de Manuka

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 10 Feb 2023, 11:10

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
5 idei de mic dejun sănătos cu miere de Manuka

Cu toții mai cădem, uneori, în așa-zisa patimă a dulcelui. Dar, din fericire, există un dulce sănătos care face și minuni pentru sănătate. Ai ghicit, este vorba despre mierea de Manuka. Natura este cel mai mare protector al omului, iar din darul ei s-a născut acest ”dulce al stupului”, atât de îndrăgit în întreaga lume.

Mierea de Manuka este cunoscută pentru proprietățile sale tămăduitoare extraordinare care i-au câștigat poziția de ”singura miere medicinală din lume”. Consumată cu regularitate, aceasta face minuni pentru imunitate, luptând eficient împotriva infecțiilor cauzate de bacterii, tratând afecțiunile pielii, pe cele gastro-intestinale și respiratorii.

Pentru a te bucura de beneficiile mierii de Manuka trebuie să o introduci zilnic în ritualul tău de mic dejun, iată câteva idei:

  • Clătite cu miere de Manuka

Deși nu este recomandată gătirea mierii la temperaturi foarte ridicate, întrucât integritatea compusului unic (MGO) care îi conferă proprietățile antibacteriene ar putea avea de suferit, aceasta poate fi folosită ca topping excelent pentru clătitele pufoase. Dacă obișnuiai să le servești cu gem sau sirop de arțar, poți încerca să dai un gust nou dimineților cu o linguriță de miere de Manuka în locul topping-urilor clasice. Poți adăuga chiar și zmeură proaspătă, afine, banane sau orice alte fructe și să le potențezi aromele cu această miere delicioasă.

  • Smoothie cu banane și miere de Manuka

Bananele sunt o sursă excelentă de fibre, potasiu, vitamina C și B6 și sunt o alegere populară la micul dejun. Dacă ești fan smothie-uri de dimineață, poți încerca o băutură nutritivă cu banane, iaurt, lapte de cocos și o lingură de miere Manuka. Amestecă totul într-un blender până vei obține o consistență cremoasă și bucură-te de un început de zi plin de energie și gust bun.

  • Fulgi de ovăz cu fructe și miere de Manuka

Fulgii de ovăz sunt una dintre cele mai populare recomandări ale nutriționiștilor în materie de mic dejun. Ovăzul este bogat în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, fiind una dintre cele mai sănătoase cereale. Poți consuma fulgii de ovăz fierți în lapte, cu puțină scorțișoară și semințe de chia. Ca să le dai un plus de savoare, poți să adaugi afine proaspete pe deasupra, merișoare, banane sau fructele tale preferate, pe care să le îmbraci apoi într-un strat cremos din miere de Manuka. Deliciul perfect pentru cei mici și dulcele nevinovat al celor mari.

  • Bruschete cu gorgonzola, nucă și miere de Manuka

Fanii brânzeturilor știu că acestea merg mână în mână cu mierea. Încearcă în dimineața aceasta să-ți pui creativitatea la treabă și pregătește un mic dejun ieșit din tipare. Bruschetele cu gorgonzola, nucă și miere de Manuka sunt o idee bună de pornire. Poți să înlocuiești nucile cu o felie de pară zemoasă, ori cu niște smochine delicioase. Alegerea îți aparține, așa că dă frâu liber imaginației și poftelor. Posibilitățile sunt nelimitate. 

  • Toast cu miere de Manuka și unt

Poate nu ai mereu timp să-ți prepari un mic dejun complex dimineața, dar asta nu înseamnă că nu te poți bucura rapid de ceva bun și sănătos. Dacă ești pe fugă, topește niște unt pe o felie de toast și adaugă o lingură de miere de Manuka pe deasupra, ca să te bucuri cu adevărat de gustul bun al minunii din stup.

Mierea de Manuka este un aliment delicios, dar și un remediu care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie. Funcționează perfect și în cazul rănilor superficiale, precum tăieturi, zgârieturi sau arsuri de gradul 1 și 2. Micile accidente se întâmplă des în bucătărie, așa că asigură-te că ai acest ajutor de nădejde mereu la îndemână.

Mierea de Manuka este un produs unic care se diferențiază de alte tipuri de miere prin proprietățile sale extraordinare. Acest tip de miere este produsă din florile arbustului de Manuka din Noua Zeelandă și este renumită pentru proprietățile sale antibacteriene și antimicrobiene, datorită prezenței unei substanțe numite metilglioxal.

Nu doar că poate ajuta la prevenirea și tratarea infecțiilor, dar poate ajuta și la îmbunătățirea digestiei, a sistemului imunitar și a stării generale de sănătate.

Integrează această miere specială în dieta ta pentru a descoperi beneficiile mierii de Manuka, apreciată pentru gustul său dulce și intens, care o face un ingredient perfect pentru mai multe rețete, de la băuturi și dulciuri la mâncăruri sănătoase.

Comentarii (2)

10.02.2023, 13:30

10.02.2023, 14:36

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia