Ce făină de grâu folosim la prăjituri - Principalele tipuri de făină din grâu

Postat de Bucataras in Alimente pe 17 Mai 2024, 17:21

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Făina de grâu este unul dintre cele mai utilizate tipuri de făină în bucătărie și vine în mai multe variante, fiecare având caracteristici specifice care le fac potrivite pentru anumite preparate. Iată o descriere detaliată a diferitelor tipuri de făînă de grâu și utilizările lor. Elasticitatea aluatului din făina de grâu este dată de conținutul de gluten, cu cât conținutul de gluten este mai mare cu atât aluatul va fi mai moale și mai pufos. 

Iată o clasificare a celor mai comune tipuri de făină din grâu:

Făina de patiserie (pastry flour - tip 000) are un conținut scăzut de gluten (9-10%) și este ideală pentru prăjituri delicate și pufoase, cum ar fi torturi, checuri sau pandișpanuri.

Descopera aici retete de prajituri!

Făina tip 650 (bread flour) este făina obținută din grâu dur, are o concentrație de aproximativ 12-14% gluten. Aceasta conferă preparatelor o textură mai elastică și o structură mai bine definită. Este ideală pentru pâine, pizza sau alte produse de panificație.

Descopera aici retete de paine!

Făina tip 550 (all purpose flour) este obținută dintr-un amestec de grâu moale și grâu dur, având un conținut de 9-12% gluten. Poate fi folosită la orice, atât pentru pâine și pizza cât și pentru coacerea prăjiturilor, fursecuri, brioșe, aluaturi fragede, foi de plăcinte, croissante.

Descopera aici retete de biscuiti!

Făina integrală este un tip de făină obținută prin măcinarea boabelor întregi de grâu, ceea ce înseamnă că include toate părțile componente ale acestora: tărâțele, germenii și endosperma. Această face ca făina integrală să fie mai nutritivă decât făina albă rafinată, păstrând fibrele, vitaminele și mineralele naturale ale boabelor de grâu. Poate fi folosită pentru pâine, dar și pentru alte aluaturi.

 

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia