Scoala de gatit - Cum se curata rodia

Postat de AlexTeacher in Tehnici pe 27 Feb 2017, 12:24

Rodia este un fruct bogat in vitamine si antioxidanti. O singura rodie pe zi asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C pentru adulti, este bogata in acid folic si vitaminele A si E. Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde. Consumul de rodie are numeroase efecte benefice asupra fertilitatii, impotriva bolilor de inima, artrita, cancer si are efect anti-imbatranire. Sezonul rodiilor este toamna, in lunile septembrie-noiembrie, fiind anotimpul perfect pentru a face o cura cu rodie. Se poate folosi in salate sau in diverse sosuri, in sucuri sau consumata ca atare.

Rodia se poate curata in doua moduri:

Prima varianta: se taie capacelul rodiei pana incep sa se vada bobitele si se scobeste in interior cotorul, eliminandu-l. Apoi se cresteaza de jur imprejur, de sus in jos, urmarind linia membranei albe. Se desface din interior catre exterior, in felii, dar fara sa le rupeti de tot. Se elimina cat mai mult din membrana alba din jurul bobitelor. Se tine apoi rodia deasupra unui bol, cu bobitele in jos si se bate bine cu ajutorul unei linguri pana cad toti samburii in castron.

Pentru a doua varianta, se procedeaza la fel ca la prima, cu mentiunea ca dupa ce se desface rodia in felii, se curata fiecare felie intr-un bol cu apa. Astfel, evitati sa va stropiti cu sucul de rodie, iar procedeul este foarte rapid. Eliminati cu ajutorul unei linguri resturile de membrana alba din apa si apoi scurgeti printr-o sita.

Comentarii (4)

Ina

Ina
27.02.2017, 15:03

eu doar a doua varianta o folosesc , desfacand intreaga rodie sub apa

27.02.2017, 18:21

Eu o curat...altfel!
O spal, o sterg, apoi o decojesc ca pe o portocala de coaja, o tai in doua si o storc prin storcatorul cu presare la rece.
A doua varianta, o spal, o sterg, o tai in doua si o storc pe storcatorul electric de citrice pentru a obtine sucul.

07.03.2017, 19:26

Cel mai platit panel de sondaj din Romania
Pentru participare primeşti între 0.20€ si 2€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
E simplu si gratis. inregistreaza-te aici http://bit.ly/2f21VUh

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia