Tips & Tricks: Anca Lungu vorbeste despre secretele pe baza carora alege legumele potrivite de pus la murat

Postat de Bucataras in Bucataras FoodPR pe 27 Aug 2015, 00:00

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Toamna se numara bobocii, ne bucuram de bogatiile naturii si ne facem provizii pentru iarna. Oamenii gospodari au multe de facut in acest anotimp si e important sa le faca numai cu drag si cu voie buna. In zilele noastre, anumite activitati nu ne mai ocupa atat de mult timp ca pe vremuri. Prepararea raturilor este o astfel de activitate, placuta si totodata rapida mai ales cu ajutorul Pikant fix, marturiseste Anca Lungu sau Printesa Polonic, prezentatoare Observator la Antena 1

Daca aveti impresia ca toate borcanele cu muraturi sunt puse fie de bunicute cu batic in cap, fie de mame iesite de curand la pensie, sa stiti ca nu e deloc asa! Cu ceva timp in urma am fost martora unei intamplari minunate intr-o gradinita. Prichindeii care abia reuseau sa articuleze bine cuvintele, au reusit sa-si puna propriul borcan cu muraturi pentru iarna.

Da! Atat de simplu este! E si distractiv! Partea buna e ca nu exista prea multe reguli si iti poti lasa imaginatia sa-si faca de cap. Asadar, daca ar fi sa alcatuiesc o scurta lista cu sfaturi cu privire la cum se pun muraturile, as acorda o atentie sporita alegerii legumelor :

  • Daca mergi la piata, incearca sa cumperi doar de la producatorii locali.
  • Alege intotdeauna legume cat mai proaspete. Daca e posibil, pune-le la murat chiar in ziua in care au fost culese.
  • Alege-le cu grija, sa nu fie lovite sau vestejite.
  • Spala-le foarte bine.
  • Daca ai masina de spalat vase, pune borcanele la un program special pentru pahare. Daca nu, spala-le bine cu apa fierbinte.
  • Fii cat se poate de inventiv in ceea ce priveste combinatiile pe care le poti face.
  • Pentru a obtine muraturi colorate, poti folosi bucati de sfecla rosie, varza rosie, turmeric sau sofran.
  • Incearca gusturi noi folosind plicurile de Pikant fix pentru muraturi picante sau dulci-acrisoare.  Astfel, prepararea devine o joaca de copii, iar muraturile un deliciu pentru toti membrii familiei.


Anca Lungu

Comentarii (3)

27.08.2015, 21:23

Nu se pot pune comentarii. Dar muraturile bune nu sunt cele cu Picant fix!

27.08.2015, 21:38

Vladimir,,,, reclamele aduc venit

27.08.2015, 22:05

De acord, dar chiar sa vinzi gradinarului castraveti..... ))

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia