Zahar cu aroma de portocala

Postat de cocuta2607 in Cu de toate pe 10 Sep 2014, 15:49

 

Magazinele cu produse gourmet ne ofera o gama foarte variata de produse necesare obtinerii unor arome speciale ale preparatelor noastre. Dezavantajul este ca au preturi destul de mari. Dar, anumite produse se pot prepara foarte simplu si acasa, cum ar fi zaharul cu aroma de portocala.

 

Cum procedam?

 

 

 

 Decojim portocala, avand grija sa nu ajungem la partea alba. Cojile obtinute se usuca in cuptor la temperatura mica (sub 100 ºC ) pana cand sunt foarte bine uscate (se sfarama in mana). Se pot usca si in mod traditional, la soare, dar procedeul va dura cateva zile.

 

Amestecam 5 grame de coaja de portocala cu 70 de grame de zahar, dupa care macinam amestecul cu o rasnita (manuala sau nu). Aromele se vor amestaca in timpul macinarii, iar zaharul va capata o culoare usor portocalie. In functie de cum reglam rasnita, obtinem un zahar foarte fin sau un zahar cu granule mai mari.

 

La fel se poate proceda si cu lamaile, boabele de rodie sau, de ce nu, cu petelele de flori (trandafiri, violete, lavanda).

 

Pe langa portocala, eu am incercat cu ananas (natural, taiat cuburi si uscat la microunde) si este inimaginabil de bun.

 

Pe langa deserturi, eu folosesc zaharul cu aroma de portocala in cafea.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia