Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe

de mirela0911 in Prajituri, 4 Iul 2021 | 11293 vizualizari

 

Aveam niste albusuri, cam jumatate de kg, care trebuiau neaparat facute, ca nu mai aveam loc in congerator de ele. Si ce sa fac cu atatea, intrebare ...? Studiind incolo si incoace, am facut o rulada Pavlova, ca oricum nu mai facusem asa ceva si din restul de albusuri am facut o prajitura. Acum trebuie sa fiu atenta sa nu raman fara, cam am niste devoratori de dulciuri in casa de nu-i adevarat! :))))
Acest desert are un invelis crocant de bezea, cu interior cremos si multe fructe racoritoare. Il poti prepara pentru ocazii speciale sau poate fi facut si pentru mese in familie.
Pentru Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe ai nevoie de ingredientele urmatoare: albusuri de ou, zahar, crema de branza, frisca si fructe.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 250 g zahar pudra
  • 350 g crema de branza sau mascarpone
  • 175 ml frisca lichida indulcita
  • 1 lgt esenta vanilie
  • zmeura, afine congelate sau proaspete
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe:

Cum se prepara Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe

Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza bine pana se obtine o bezea tare si lucioasa.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna bezeaua si se niveleaza pe toata suprafata, in strat uniform. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 minute apoi se reduce la 140 de grade si se mai lasa 20 de minute.

Se scoate tava din cuptor. Se ia bezeaua si se asaza cu fata in jos peste o alta foaie de copt. Se indeparteaza cu grija foaia pe care s-a copt si se lasa sa se raceasca bezeaua.

Intre timp se prepara crema. Se mixeaza branza cu frisca lichida pana incepe sa devina usor consistenta. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Daca preferati, puteti adauga 1 lg de zahar pudra.

Se unge foaia de bezea cu crema, lasand o portiune neunsa inspre margine exterioara. Se asaza in linie zmeura proaspata sau congelata (de care aveti la indemana), pe marginea interioara, iar pe restul suprafetei se pun afine., din loc in loc. Se ruleaza foaia cat mai strans posibil, ajutandu-ne de foaia de copt. 

Se da la rece rulada pentru cel putin 2 ore sau peste noapte (cazul meu).

Se poate unge deasupra cu frisca sau se poate lasa asa cum e ea. 

La mine, cand s-a copt bezeaua, a iesit cu basicute deasupra si am lasat-o asa, cu formele respective. ;)

Se orneaza cu fructe de sezon apoi se portioneaza si se serveste.

Incearca si reteta de Tort Pavlova cu ciocolata, un desert aspectuos si delicios sau varianta de Mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca, absolut delicioase.

Iti recomandam si reteta de Bezele trandafir, pe care le poti servi simple sau cu sos de fructe.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Crema nu este nevoie sa fie indulcita, bezeaua deja fiind foarte dulce si se compenseaza una pe alta.

2

Se pot folosi fructe proaspete de sezon si de care preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada marmorata, cu capsune si frisca