Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos

de Merisor in Prajituri, 3 Noi 2012 | 16338 vizualizari

 

Rasfata-te cu melcisori cu nuca si scortisoara! Un desert aromat si pufos, perfect pentru orice ocazie. Usor de preparat si absolut delicios.
Pentru acesti Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, unt, zahar, lapte, faina, nuca, scortisoara.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • sare
  • esenta de lamaie
  • 600 gr faina

Pentru uns:

  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara

Pentru sirop:

  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos:

Cum se prepara Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos

Am pus drojdia intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat.

Am adaugat laptele caldut si putina faina cat sa rezulte o maia de consistenta unei smantani.

Am acoperit bolul  cu un stergar de bucatarie si am lasat la crescut cam 10 minute pana si-a dublat volumul.

Apoi am adaugat cele doua oua, sarea, esenta, uleiul, untul topit si restul de faina.

 Am framantat un  aluatul pufos ca si cel de cozonac.

 Am acoperit si am  lasat aluatul la crescut pentru 15 minute.

Intre timp, am pregatit compozitia de uns.

Am frecat untul cu zaharul apoi am adaugat nuca macinata si scortisoara.

Cand aluatul a crescut am intins doua  foi dreptunghiulare groase ca de un deget, pe care le-am uns cu cate o jumatate din compozitie

Le-am rulat si am taiat bucatele  pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie.

Am dat la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.

Intre timp am fiert siropul  din lapte zahar si esenta de rom, am scos tava cu melcisorii si am turnat cate o lingura de sirop peste fiecare, apoi am dat din nou la cuptor pentru 10 minute.

Au iesit pufosi si gustosi.

Incearca si reteta de Melcisori cu branza dulce sau varianta de Melcisori de post cu nuca, foarte gustosi.

Iti recomandam si reteta de Melci cu biscuiti si ciocolata, deliciosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Merisor 1

03.11.2012, 22:07

Rocsi dai doua pentru unul? Mie imi convine
Simo

Zamfira 1

10.11.2012, 18:02

un aluat foarte bun,,,,iar nuca, o adoooor

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crusta crocanta de nuci