Tagliatelle aromate de casa cu legume

de Adinuta in Paste, 1 Noi 2009 | 7257 vizualizari

 

Am vazut pe blogul Laurei Adamache la un moment dat, o reteta de tagliatelle cu ierburi proaspete. Si pentru ca imi plac destul de mult pastele, am incercat-o si eu. Insa le-am facut cu mai putina verdeata si fara oua. Au iesit tare bunute!

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de faina
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • un pic de praf de chimen
  • sare
  • apa cat cuprinde (cam 100 ml)
  • un dovlecel
  • un ardel rosu
  • o rosie
  • 150 grame tofu
  • sos soia
  • ierburi de provence
  • 2 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle aromate de casa cu legume:

Pasul 1: Am amestecat faina cu patrunjelul taiate marunt, am pus sare, ulei de masline si am inceput sa amestec adaugand apa putin cate putin, pana am obtinut un aluat elastic. L-am framantat bine si l-am intins pe suprafata de lucru (pudrata cu faina). Foaia trebuie sa iasa foarte subtire. Am vazut pe blogul Laurei ca trebuie rasucit pe sucitor si intins de mai multe ori pana cand foaia va avea textura unu cearsaf, adica se va boti cand ii vom da drumul pe masa de lucru. Eu n-am avut rabdare sa il fac "cearsaf", dar am incercat sa il intind cat de subtire. Apoi l-am taiat fasii pe care le-am lasat la uscat cam o ora.

Pasul 2: Am taiat legumele subtire si tofu cubulete. Am pus la fiert intr-o oala apa cu putina sare si un pic de ulei de masline. Intr-o tigaie adanca am pus uleiul (folosesc ulei de orez pentru ca are pragul de ardere la 230 grade si este bun pentru prajeli) Cand acesta s-a incins, am pus legumele, tofu si am amestecat incontinuu pana s-au inmuiat putin (doar cateva minute). Am pus si putine ierburi uscate de provence. La sfarsit am adaugat si putin sos de soia si 2 catei de usturoi zdrobiti si am oprit.

Pasul 3: Cand apa a inceput sa clocoteasca am pus si pastele la fiert. Am amestecat usor ca sa fiu sigura ca nu se prind de fundul oalei sau intre ele. In cate minute au fost fierte. Le-am strecurat fara sa le trec pe sub jet de apa rece. Le-am pus in farfurii, iar deasupra legumele cu tofu. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle aromate de casa cu legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ravioli al forno cu tofu, ciuperci, sos de ciuperci si gratinati cu cascaval – Atlas Chromo Marcato- reteta video