Cascaval de casa

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2013 | 42216 vizualizari

 

Haideti sa facem o pauza de la dulciuri si sa incepem saptamana cu un cascaval de casa bun de tot.
Cascaval de casa am inceput sa fac cam de un an de zile, si de atunci sincer va spun ca nu prea am mai cumparat din comert. Mereu am la mine in frigider cascaval facut de 'manutele' mele :) Si stiti ce ma mult ma bucura treaba asta? Nu stiu daca stiti, dar va spun eu....chiar foarte mult ma bucur ca exista o reteta de casa si pentru cascaval, ca stiu exact ce pun in el si ca in proportie de 90% este facut din produse lactate de casa (dar nu facute de mine :D) imbinate de mine de data aceasta intr-un tot unitar.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr branza de vaci proaspata
  • 700 ml lapte gras
  • 1 lingurite bicarbonat
  • 2 lingurite rase cu sare
  • 50 gr branza sarata de oi
  • 100 gr unt gras - 80%
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval de casa:

Reteta e chiar simpla, trebuie urmati cativa pasi, invartit de cateva ori in oala si gata! Pentru inceput punem laptele la fiert. Branza de vaci o maruntim si o punem intr-un vas incapator. Cand laptele da in clocot il turnam peste branza si lasam asa timp de 15 minute.

Dupa 15 minute scurgem branza de vaci de laptele - de fapt va fi zerul acum - o punem intrun tifon/prosop bine spalat si o lasam la scurs pentru minim 2 ore, peste noapte ar fi ideal dar nu obligatoriu.

Maruntim (din nou) branza scursa de zer, adaugam branza sarata si sarea si amestecam bine. Optional branza de vaci se poate trece prin masina de tocat carne, dar eu am omis pasul asta din comoditate uuupsdar si pentru ca nu ma deranjeaza sa mai simt bucatele de branza prin cascaval. 

Untul il punem la topit intr-o tigaie cu fundul gros. Cand e aproape topit punem toata branza si incepem sa amestecam ( continuu sau nu, depinde cum stati cu rabdarea ) pana cand branza este topita. Acum este momentul sa adaugam bicarbonatul si sa amestecam totul cu o desavarsita iuteala - veti vedea ca la pasul asta cascavalul se va umfla usor, si pe langa asta va deveni mai omogen. Punem cascavalul intr-o cutie de plastic, captusita cu folie alimentara, sau intr-o forma de silicon. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru cateva ore.

Sa va spun cat e de bun pe o felie de paine prajita, alaturi de o cana mare (evident) de lapte? Nu va spun, mai bine va las pe voi sa descoperiti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

miki_a 1

24.03.2015, 10:49

Trebuie incercat! arata foarte bine!

Rahela Velicu 1

17.05.2021, 19:52

Anett 1

02.12.2021, 11:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cascaval de casa