Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

de Bucataras in Oaie, 22 Apr 2019 | 16362 vizualizari

 

Ai pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba! M-am gandit sa te rasfat cu niste cotlete de berbecut servite alaturi de niste cartofi la cuptor foarte, foarte aromati!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de avocado coapte
  • 1 lime
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 ardei iute (mai mult sau mai putin, in functie preferinta)
  • 1 varf de cutit de Chimion
  • putin ulei de masline extravirgin
  • 1 rosie potrivita (sau 2 mai mici)
  • 6 cotlete de berbecut
  • Pentru marinada:
  • 5 frunze proaspete de menta
  • 100 ml ulei de Masline
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml fresh de portocale
  • 100 ml vin rosu demisec
  • 1/2 lingura de miere
  • Pentru pregatirea cotletelor:
  • 15 ml ulei de masline
  • 10 g de unt
  • 1 crenguta de Rozmarin
  • 40 ml de vin rosu
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru garnitura:
  • 4 cartofi taiati
  • 5 catei de Usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 4 fire de Rozmarin
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de boia dulce
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor:

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt.
Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul.
Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia adauga apa si vinul alb.
Incinge bine cuptorul la 180 de grade si introdu tava inauntru.
Cand sunt aproape gata, muta-i pe raftul de sus al cuptorului si actioneaza functia grill, sau pur si simplu cresteti temperatura pentru a-i gratina frumos, pentru a-i rumeni.
Zdrobeste bine frunzele de menta impreuna cu usturoiul si adauga deasupra uleiul de masline.
Unge bine cotletele de berbecut si adauga apoi 100 ml de vin rosu, fresh-ul de portocale si mierea.
Acopera-le cu o folie de plastic si lasa-le la marinat in frigider cat se fac cartofii. Pentru un rezultat si mai bun iti sugerez sa le lasi cu o seara inainte la marinat.
Adauga 15 ml de ulei de masline si untul intr-o tigaie antiaderenta.
Soteaza cca 2-3 minute pe fiecare parte cotletele de berbecut adaugand sare si piper.
Stinge-le cu restul de vin rosu ramas.
Lasa-le cca 5 min la odihnit pentru a se aseza sucurile din interior, apoi serveste-le alaturi de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor (reteta video)