Cum se fac mititeii de casa ;)

de AlexTeacher in Mancaruri cu carne, 9 Iul 2015 | 18033 vizualizari

 

Mai au micii nevoie de introducere? Eu cred ca nu ! Dar daca tot a dat caldura peste noi si mergem la strand/gratar, de ce sa nu venim cu proprii mici ? Asa ca niste bucatarasi ce ne respectam, nu? :) Aceasta e varianta mea de mici. Nu-i foarte sofisticata. Voi cum ii pregatiti? :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru mici:
  • Pulpa de vita – 1 kg
  • Pulpa de porc – 300 g
  • Pulpa de oaie – 300 g (daca nu doriti pulpa de oaie, dublati cantitatea de pulpa de porc)
  • Cimbru uscat – 2 linguri
  • Usturoi granulat – 2 linguri
  • Chimion – ½ lingurita
  • Boia dulce – 1 lingura cu varf
  • Stock de vita (supa de oase de vita) – cca 300 ml
  • Bicarbonat de sodiu – 2 lingurite
  • Sare – dupa gust
  • Pentru cartofi:
  • Cartofi noi – 2 kg
  • Boia de ardei iute – 1 lingurita
  • Ulei cu chilli – 2 lingurite
  • Sare – dupa gust
  • Pentru chipsuri de radacinoase:
  • Telina – 2 buc
  • Cartofi mov – 3-4 buc (mai mari)
  • Sfecla rosie – 2 buc
  • Ulei de floarea soarelui – 500 ml
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se fac mititeii de casa ;):

Taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne. Montati masina de tocat sau atasamentul de masina de tocat al aparatului cu care lucrati. Eu folosesc un Ankarsrum. Porniti aparatul pe viteza medie si introduceti bucatile de carne pe rand.

Pentru a curata bine masina, adaugati o ceapa sau paine si tocati ultimile resturi separat de carnea pentru mici.

Adaugati carnea in malaxorul pe care il folositi (daca nu aveti unul, nu-i nicio problema, va folositi manutele, dar va fi putin mai greu). Daca aveti un Ankarsrum ca si mine, tot ce trebuie sa faceti este sa montati vasul de inox si dispozitivul pentru plamadit, la cca 4-5 cm de margine. Totodata montati si spatula pentru curatarea peretilor interiori ai vasului.

Porniti aparatul pe viteza mica si adaugati treptat condimentele peste carne. Adaugati treptat stock-ul de vita si bicarbonatul de sodiu.

Cand toate ingredientele s-au incorporat si ati obtinut o pasta omogena, modelati micii, puneti-i pe un tocator mare de lemn, aplicati folie de plastic pe deasupra si lasati-i la maturat peste noapte in frigider.

Prajiti-i a doua zi pe gratar.

Pentru garnitura, spalati bine cartofii noi. Fierbeti-i pe foc in apa cu sare. Cand sunt aproape gata (verificati cu o furculita) scurgeti apa si lasati-i la scurs o ora. Condimentati-i bine cu boia si sare si stropiti-i cu uleiul cu chilli.

Asezati-i pe o hartie de copt si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil, pe functia grill (daca nu aveti cuptor cu functia grill, nu este absolut nicio problema – singurul inconvenient este ca procesul va dura putin mai mult).

Pentru urmatorul pas, si-anume chipsurile de radacinoase, aveti nevoie de un cutit economic (peeler). Curatati legumele de coaja si apoi cu ajutorul peeler-ului taiati fasii subtiri din fiecare.

Tapetati-le cu cateva servetele si apoi prajiti-le intr-un tuci, in uleiul de floarea soarelui incins in prealabil.

Scoateti-le pe o farfurie cu mai multe servetele pentru a absorbi uleiul in exces. Adaugati sare pe deasupra si serviti ca garnitura.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se fac mititeii de casa ;)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

31.05.2018, 12:21

Wow !!! Super prezentare !!!

Xandrinne 1

01.05.2019, 14:13

Îmi place rețeta

Sidy 1

12.12.2019, 14:35

Maine dimineata asta avem la micul dejun !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca