Desert Macarons si 7 ani de Bucataras

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Ian 2020 | 2196 vizualizari

 

Despre macarons, ca despre aia 7 ani pe aici sunt de belea cu multe si marunte, ca la shaorma. Deci revin si zic cate ceva despre macaronsii astia, e o prima tentativa, nu sunt chiar marfa prima din multe motive, unul este acela ca mi-am facut singura faina de migdale si nu a fost foarte fina, atat am putut cu ce am avut la indemana, dar ma declar multumita, au un gust foarte bun. Probabil ca exersand si descoperindu-le toate secretete ajungi la perfectiune, desi nu-mi place perfectul perfect, ma repet, dar asta-i adevarul, imi plac preparatele mai ''umane'' daca pot spune asa, nu sa arata ca si cum au fost scoase dintr-o matrita perfecta, fiecare cu nebuneala sa....:D In fine, mie imi plac sunt ai mei si daca nu-ti place privitorule ai alternative.....te muti ''la alta masa''.....Bunatati de Craciun

 

INGREDIENTE

  • Macarons
  • 110 g albusuri- tinute la frigider 2-3 zile sau chiar mai mult ( asa am citit, asa va zic)
  • 130 g zahar tos
  • 100 g faina migdale
  • 130 g zahar pudra
  • colorant ( poti sa-i lasi si albi)
  • Crema
  • 100 g ml smantana pentru frisca
  • 200 g cicolata alba
  • 30 g faina de migdale
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Macarons si 7 ani de Bucataras:

Albusurile cu zaharul tos se pun intr-un castron de inox, se asaza pe baie de aburi si se mixeaza la viteza mica pana ce zaharul se topeste, apoi se mareste viteza si mixam pana obtinem o bezea ferma, se adauga colorantul ( neaparat sa fie pudra sau gel ). Zaharul farin si faina de migdale se dau prin sita, apoi se incorporeaza in bezea cu miscari lente de jos in sus prin impachetari, pana obtinem o compozitie care curge fara intreruperi. Se pune compozitia intr-un posh cu dui rotund, eu am niste folii de silicon speciale care au niste cercuri deja formate, asa ca mi-a fost usor sa le fac aproape egale pe toate, se pot pune si pe hartie de copt, pe cei mai mari i-am pus pe hartie de copt. Se bate tava de cateva ori sa iasa eventualele bule de aer, se lasa la uscat pana nu mai sunt lipiciosi, i-am lasat mai mult de 1 ora. Am incins cuptorul electric la 150 grade C la functia cu ventilatia, am bagat tava la cuptor si am lasat cca 13 min .Se scoate tava de la cuptor , se lasa sa se racesca, apoi se scot cu ajutorul unei spatule. Ai mei, unii ai iesit mai ciufuliti si i-am mancat repede sa nu-i vada nimeni...:D....Cred ca daca faina de migdale era mai fina ieseau si macaronsii mai fini, delicati, parca au iesit mai ''buburosi'', nu foarte netezi, dar nu se vede din avion.

Crema : Ciocolata rupta in bucati impreuna cu smantana pentru frisca pe baie de aburi, pana ce se topeste ciocolata, apoi se da la congelator sa se intareasca, se scoate din congelator si se mixeaza bine, am adaugat si faina de migdale care mi-a ramas si am omogenizat, apoi am pus cu o spatula mica un strat de crema pe macarons si i-am lipit 2 cate 2. Cica sunt mai deliciosi dupa ce au stat la frigider  48 de ore intr-un vas acoperit. Daca ai rabdare sa astepti....:D

TIPS-URI

1

ce am constat eu este faptul ca faina trebuie sa fie foarte fina, a mea nu a iesit asa, n-am avut o sita cu gaurele mici, mici, ca sa o cern sa iasa foarte fina

2

cum am facut eu faina de migdale : am cumparat migdale crude le-am pus in apa fierbinte, am scos cojile, apoi le-am dat un pic la cuptor, nu foarte mult, apoi le-am lasat sa se raceasca si le-am bagat in rasnita de cafea si le-am mixat, migdalele macinate le-am presarat pe o coala de hartie si am lasat sa se usuce, apoi le-am cernut cu doua site cu gauri diferite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Macarons si 7 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu dulceata de capsuni