Desert Tiramisu cu fructe de padure

de Panacris in Prajituri, 1 Ian 2020 | 2308 vizualizari

 

Un desert ce te scoate oricând din impas! ;) E cel mai simplu și sigur desert, chiar și pentru novicii în ale deserturilor! Un pic de îndemânare și la  doua încercare sigur veți spune: Is a piece of cake! ;) Spor si poftă bună! P.S. Anul acesta n-am prea avut timp “Bunătati pentru Crăciun”, clasice, așa că în deplasare, am gătit cât mai rapid și delicios! ;) P.S.1. Nici poze artistice, n-am :D ;) că mno..... ;) 

 

INGREDIENTE

  • pișcoturi cu cacao 400 g,
  • mascarpone 500 g,
  • friscă 500 g,
  • zahăr pudră 250 g,
  • cafea concentrată 200 ml,
  • esență de migdale 1 fiolă,
  • gelatină 1 plic,
  • fructe de pădure congelate cca. 300 g,
  • cacao pudră ptr decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu fructe de padure:

Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă.

Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se  pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge punctul de  fierbere, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!)

După ce s-a răcorit gelatina se adaugă la crema de mascarpone și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas se așează un strat de pișcoturi, înmuiate în cafeaua rece aromatizată cu esența de migdale, un strat de cremă, fructe de pădure și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele.

Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi.

Se presară cu cacao, doar înainte de servire.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro