Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600

de Andra_Constantinescu in Torturi, 1 Ian 2020 | 3375 vizualizari

 

Si iata ca am ajuns si la reteta cu numarul 600!!! Cam greu, dar am ajuns. 
Cu aceasta ocazie vreau sa va multumesc pentru tot ceea ce am invatat de cand sunt pe bucataras.ro si sper sa mai invat multe si de acum incolo si sa mai aduc muuulte retete, inventate de mine, inspirate de prin carti si reviste, de pe internet sau de la voi.
Voiam sa fac de mult timp acest tort. Mi-a placut foarte mult al lui Deyutzky, dar nu l-am facut la fel.
La crema de ciocolata amaruie vreau sa mentionez ca ar merge sa puneti 150 g de ciocolata deoarece crema a fost prea densa, dupa cum veti vedea si in poze. Merisor chiar ma sfatuise cu cateva zile inainte sa il fac sa pun mai putina ciocolata amaruie, dar nu am ascultat-o, din pacate, si crema a iesit taricica dupa ce s-a inchegat.
In rest, acest tort necesita timp, rabdare si vase multe, dar merita.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • 30 g cacao
  • 50 g faina
  • 3 g praf de copt
  • Diametru tava: 22 cm
  • Sirop:
  • 50 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de rom
  • Crema cu ciocolata amaruie:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie (puteti pune si 150 g)
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa
  • Crema cu ciocolata cu lapte:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa
  • Crema cu ciocolata alba:
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu rom
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • figurine de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se adauga treptat) si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

Se scoate blatul din tava la 10 minute dupa ce a fost scos din cuptor si se aseaza cu fata pe un gratar pentru racire, iar peste el se pun un tocator si un obiect greu pentru a se uniformiza.

Pentru creme se pregatesc trei vase. In fiecare vas se pun ciocolatele din fiecare culoare si cate 200 ml frisca. Se pun vasele la foc si se mesteca continuu in ele pana cand ciocolatele se topesc. Se toarna fiecare ciocolata in cate un castron mare si se lasa sa se raceasca, apoi se baga la frigider pentru a fi cat mai reci.

Se pregateste siropul. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa ce se racoreste se adauga esenta de rom.

Se aseaza blatul pe un platou, punand inelul de la tava detasabila de jur-imprejurul lui, si se insiropeaza.

Am pregatit gelatina tot in trei vase diferite pentru a fi sigura ca am pus cantitati egale. Astfel, peste fiecare 5 g de gelatina am pus 50 ml apa rece si am lasat-o sa se solidifice.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Dupa aceea, se mixeaza ciocolata amaruie. Se ia un vas cu gelatina si se baga in cratita cu apa fiarta si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida. Se amesteca apoi cu crema de ciocolata amaruie.

Se intinde crema peste blat.

Se procedeaza la fel si cu crema de ciocolata cu lapte, apoi si cu crema de ciocolata alba.

Se da torul la rece pana a doua zi sau pana cand cremele sunt bine inchegate.

Dupa aceea, cu ajutorul unui cutit se desprinde tortul de inelul detasabil, care se scoate.

Se pregateste glazura, topind ciocolata in frisca. Se lasa sa se racoreasca, apoi se intinde cu grija peste tort. Efectul de ciocolata cursa il obtineti daca turnati ciocolata cu lingura cat mai aproape de margini. Ciocolata nu trebuie sa fie nici prea calda (se va topi crema de pe tort), dar nici prea rece (nu se va mai intinde la fel de bine).

Se da tortul din nou la rece, timp in care se mixeaza frisca pentru decor.

Se decoreaza tortul cu frisca si cu figurinele de ciocolata.

Tortul cu trei feluri de ciocolata se poate pudra cu cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Andra_Constantinescu 1

03.01.2020, 22:17

Mulțumesc mult, Rocsi!

dantes 1

04.01.2020, 10:54

Delicios!

Ancutsa 1

04.01.2020, 21:44

Foarte frumos! Felicitari si la mai multe!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi