Krem a la krem, o bunatate de prajitura

de Miha in Prajituri, 11 Mai 2009 | 373191 vizualizari

 

Prajitura Krem a la krem este una dintre cele mai bune rpajituri de casa, de care te vei indragosti si pe care vei dori sa o faci iar si iar. Are un strat generos de crema fina si o glazura delicioasa de ciocolata. 
Pentru reteta Krem a la krem, o bunatate de prajitura ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, budinca ciocolata, frisca, lapte, ciocolata, unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Krem a la krem, o bunatate de prajitura
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata Dr.Oetker
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie Dr.Oetker
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura de coniac
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la krem, o bunatate de prajitura:

Iata cum se prepara Krem a la krem, o bunatate de prajitura

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 grade C, cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:

Se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:

Ciocolata o topim intr-un ibric impreuna cu restul ingredietelor si lasam la racit.Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pana se intareste glazura.

Prajitura asta o fac de foarte multi ani si am adaptat-o cumva dupa reteta Nataliei.

Am facut-o in foarte multe variante, chiar si sub forma de tort. Am avut un succes teribil intotdeauna cu aceasta prajitura. :)

Si pentru ca tot e sezonul capsunilor,recomand sa o faceti cu Crem Ole de capsuni in loc vanilie...e delicioasa.

O alta prajitura care te va cuceri este Prajitura Deliciu sau Prajitura Boema

Printre preferatele noastre se numara si Prajitura cu nuci si ciocolata, absolut delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem, o bunatate de prajitura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ecler in foitaj