Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

de simona72 in Pui, 15 Mai 2015 | 13814 vizualizari

 

Poate pare mult sa gatiti totul in casa, chiar si painea vor spune unii. Eu va sigur ca nu e greu si nimic nu se compara cu mancarea gatita acasa, chiar si cu painea. Ador acest gen de mancare, aceste tocanite si le consider cele mai bune pentru mine si familia mea. Imi place cand sunt gatite incet, iar carnea este atat de frageda de se desprinde de pe os. La fel de mult imi place si ca se gateste la cuptor si nu mai trebuie sa am grija aragazului, sa amestec in mancare si sa-mi fac probleme ca se prinde si se arde...

 

INGREDIENTE

  • pentru papricas:
  • 1 pui de aproximativ 1,5 kg
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu+1 galben(eu am folsosit ardei din congelator pusi din toamna)
  • 3 rosii
  • 1/2 lingurita sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita paprika afumata
  • 2 lingurite paparika dulce
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei copt
  • 2 linguri busuioc proaspat(congelat am avut eu)
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cani apa
  • 3-4 cartofi mari
  • pentru salata:
  • 1 varza
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 2 linguri otet din cidru
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • pentru paine:
  • 300 ml zer caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1/2 cub mic de drojdie maruntita
  • optional: amestec de seminte(susan, in, dovleac, floarea soarelui)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa:

Pentru papricas: transam puiul in bucati separate- aripile, pulpele superioare si inferioare, am inlaturat sira spinarii, iar pieptul l-am taiat in sferturi. Am spalat bine bucatile de pui si am inlatura pielea, mai putin pielea de pe aripi. Am pus toata carnea intr-un vas de lut. Am adaugat morcovii curatati si taiati rondele, ceapa taiata rondele subtiri, ardeii taiati bastonase(sau cum doriti), rosiile taiate in cuburi mari, restul de ingrediente mai putin cartofii, patrunjelul si busuiocul. Am amestecat usor toate ingredientele cu o lingura, am pus capac peste oala de lut si am dat-o la cuptorul incins la 160 grade pentru 1 ora. Dupa scurgerea timpului, am scos oala, am agitat-o putin in loc de a amesteca cu lingura, am adaugat patrunjelul tocat marunt, cartofii taiati in cuburi si busuiocul. Am agitat bine oala(atentie sa nu va ardeti, oala este fierbinte), daca nu va descurcati amestecati usor cu o lingura sa se amestece ingredientel. Dati oala cu capacul pus pentru inca 1 ora si 20-30 minute, la 150 grade.

Pentru salata: pregatiti salata in momentul in care aveti mancarea gata. Taiati varza in fasii subtiri cu un cutit bine ascutit. Daca nu va descurcati folositi un robot de bucatarie...Adaugati sare si piper dupa gust, ulei, otet si cimbru si amestecati. Lasati varza sa se inmoaie, pana mancarea se raceste in farfurii, apoi serviti.

Pentru painea de casa cu zer: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul la dospit 15 minute, l-am asezat in tava de chec unsa cu putin ulei, am lasat sa mai dospeasca alte 15-20 minute, apoi am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui