Tortul toamnei

de Angelica in Torturi, 1 Mar 2013 | 12842 vizualizari

 

Tortul toamnei este un tort perfect pentru familie,pentru musafiri si pentru toti cei care vor oricand sa surprinda sau, pur si simplu sa savureze un desert cu iz de toamna!
Enjoy!

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

Blat:

  • 200 gr.ciocolata neagra cu continut mare de cacao sau picaturi de ciocolata
  • 200 gr unt nesarat taiat cuburi
  • 1 lingura de cafea ness
  • 125 ml.de apa
  • 170 gr.faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 200 gr.zahar brun
  • 200 gr.zahar tos
  • 50 gr.cacao
  • 3 oua
  • 75 ml.iaurt
  • un varf mic de cutit de cuisoare macinate
  • 50 gr.nuca prajita si taiata grosier sau macinata...cum doriti-50 gr.castane prajite,decojite si maruntite in robot
  • 50 gr. alune de padure decojite,prajite si macinate
  • 1/4 lingurita esenta de cuisoare

Crema:

  • 200 gr.ciocolata cu alune maruntite sau picaturi de ciocolata
  • 285 ml. frisca lichida
  • 5 linguri de zahar tos
  • 1 borcan piure de castane(350 gr.)

Decor:

  • mere mai micute
  • zahat tos,cam
  • 300-400 gr.
  • pasta de zahar gri
  • cacao neagra
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul toamnei:

Mod de preparare:
Blatul:

1.Pornim cuptorul la 160 gr grade si ungem cu unt o tava cu diametrul de 22 cm. 2.Intr-o cratita cu fundul gros punem ciocolata si untul si o dam la foc mic.Amestecam cafeaua instant in apa si o adaugam la ciocolata.Amestecam usor pana totul se combina si amestecul este topit,dupa care indepartam cratita de pe foc. 3.Intr-un castron amestecam faina cu bicarbonatul,cele doua tipuri de zahar,cacaua si pudra de cuisoare. 4.Intr-un alt vas batem usor cu un tel ouale cu iaurtul. 5.Adaugam la faina amestecul de ciocolata ,apoi cel de oua,nucile,alunele,castanele si esenta de cuisoare.Omogenizam usor pana se combina toate,dupa care turnam amestecul in tava pregatita anterior. 6.Dam tava la cuptor  la foc mediu  pentru 90 de minute ,sau pana blatul trece testul scobitorii si mijlocul este ferm la atingere.Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca pentru 5 minute, dupa care scoatem blatul din tava ,il punem pe un gratar si il lasam sa se racesca bine de tot.
Crema de ciocolata si castane:
1.Intr-o craticioara punem frisca si o incalzim usor,dar fara a o lasa sa dea in clocot.Adaugam ciocolata (sau picaturile de ciocolata) si amestecam usor pana se topeste,apoi luam cratita de pe foc.
2.Lasam sa se tempereze apoi o punem la rece pentru 2-3 ore.Dupa ce o scoatem de la rece,cu un mixer  batem bine pana crema se face spuma si se intareste.Adaugam peste piureul de castane si omogenizam bine.   Ansamblare:
1.Taiem blatul in 3 felii,ungem fiecare foaie cu crema si apoi dam tortul la rece.
Decor:
Tortul il  poate decora fiecare cum doreste,insa eu am sa va scriu cum am procedat pentru tortul din imagine,asa cum mi l-am dorit eu:
1.Dupa ce tortul a stat la rece vreo 2 ore,l-am scos si l-am imbracat de jur imprejur in pasta de zahar gri;
2.I-am dat forma unui butoi din lemn si cu o forma ascutita am facut cateva striatii verticale care imite textura lemnului;

3.Apoi cu o pensula cu cacao am pudrat ''butoiul'' ici colo pentru cateva contraste de culoare.
4.Intr-o cratita am pus la caramelizat zaharul pana s-a topit si a devenit clar.In fiecare mar am infit o frigaruie mai lunga si apoi am ''scufundat'' fiecare mar in zahar.
Atentie,lucrati cu grija,zaharul caramelizat este foarte fierbinte.
5.Dupa ce tot marul a fost imbracat in zahar,am infipt frigaruile intr-o bucata de polistiren si le-am lasat pana cand zaharul s-a intarit.
6.Am indepartat frigaruile si am asezat apoi merele deasupra butoiului de lemn(tortul) gata pregatit.
Am mai pus cate o frunzulita la mere si....ta-daaaa...gata tortul toamnei!
Ne-a placut tare mult,a fost extraodinar de bun,mai ales ca eu sunt un maaaaare fan al nucii:-)))
                                              Pofta mare tuturor va doresc si vizionare placuta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul toamnei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Angelica 1

20.09.2014, 11:24

Multumesc fetelor, ma bucur tare mult ca va place!
Va pup cu dra!

monik80 1

12.03.2015, 11:13

Ancutsa 1

26.10.2017, 16:23

Superb!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ness