20 de trucuri de bucătărie pe care orice bucătar ar trebui să le știe

Postat de Retete_gustoase in Tipsuri pe 18 Iun 2024, 11:05

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Descoperă 20 de trucuri de bucătărie esențiale pe care orice bucătar ar trebui să le știe! Îmbunătățește-ți abilitățile culinare cu aceste sfaturi practice și ușor de aplicat.  

Ascuțirea cuțitelor:  

Cuțitele ascuțite fac tăierea mai ușoară și mai sigură. Folosește o piatră de ascuțit sau o ascuțitoare electrică regulat.

Tocarea cepei fără lacrimi:  

Refrigerarea cepei înainte de a o tăia poate reduce eliberarea compușilor care provoacă lacrimi.  

Curățarea rapida a usturoiului:

  Apasă pe cățelul de usturoi cu partea lată a cuțitului pentru a desprinde rapid coaja.  

Păstrarea ierburilor proaspete:  

Împachetează-le într-un prosop umed și depozitează-le într-o pungă de plastic în frigider.

 

Prevenirea lipirii pastelor la fiert:

  Adaugă puțin ulei de măsline și amestecă frecvent în timpul fierberii.  

Fierberea perfecta a ouălor:

  Pentru ouă tari perfecte, fierbe-le timp de 9-12 minute și apoi răcește-le rapid în apă cu gheață.  

Testarea prospețimii ouălor:

  Pune oul într-un pahar cu apă; dacă plutește, nu mai este proaspăt.

 Salvarea unei mâncăruri prea sărate:

  Adaugă un cartof crud tăiat pentru a absorbi excesul de sare.  

Separarea gălbenușurilor de albușuri:  

Folosește o sticlă de plastic goală pentru a aspira gălbenușurile din bol sau foloseste o sita speciala pentru separat ouale.  

Grăsimea din supă:  

Răcește supa și scoate grăsimea solidificată de la suprafață cu o lingură.

 Păstrarea pâinii proaspete:

  Depozitează pâinea într-un recipient ermetic sau înfășurată într-un prosop de bucătărie curat.  

Măsurarea precisă a ingredientelor:  

Folosește un cântar de bucătărie pentru măsurători exacte, mai ales la coacere.

  Împiedicarea oxidării fructelor tăiate:  

Stropește-le cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.

  Folosirea resturilor de ierburi aromatice:

  Păstrează resturile de ierburi în cuburi de gheață cu ulei de măsline pentru a le folosi ulterior la gătit.  

Hidratarea legumelor rădăcinoase:

  Înmoaie legumele rădăcinoase în apă rece pentru a le reîmprospăta.

  Tăierea uniformă a aluatului:

  Folosește o riglă pentru a măsura și tăia aluatul uniform.

  Curățarea fructelor și legumelor:  

Folosește oțet diluat în apă pentru a spăla fructele și legumele și a elimina pesticidele.

  Menținerea verzei crocante:  

Adaugă puțin bicarbonat de sodiu în apa de fierbere pentru a păstra varza verde și crocantă.  

Folosirea cojii de lămâie și portocală:

  Răzuiește coaja citricelor și congelează-o pentru a o folosi ulterior la deserturi și sosuri.

  Controlul temperaturii în cuptor:  

Folosește un termometru de cuptor pentru a verifica temperatura exactă și a evita supracoacerea sau insuficienta coacere.  

Aceste trucuri te pot ajuta să devii mai eficient și să obții rezultate mai bune în bucătărie.

Comentarii (1)

20.06.2024, 12:19

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]