gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE619
PRIETENI326
Retete

Piept de pui umplut, in foietaj

In Mancaruri cu carne la 4 Sep 2011

Mod de preparare Pieptul de pui se spala si se curata de piele. Se face in fiecare bucata cate un buzunaras taind fin intr-o laterala fara a ajunge in capatul bucatii de carne. Preparam un amestec format din : crema de branza, ceapa, busuioc, usturoi, patrunjel . Impartim amestecul in 3 si...

Pui imbracat in bacon

In Pui la 29 Aug 2011

Spalam bine puiul. Taiem pielea de pe piept si putin de pe pulpe, nu de tot pentru ca se cracaneaza prea mult :))))) Ungem cu smantana puiul pe toate partile. Il condimentam cu sare si piper si-l dam la frigider pentru cel putin 3 ore. Feliem fin baconul Imbracam pieptul puiului in...

La multi ani, Claudia (Diaconta) si Sylvia !!!

In Dulciuri la 28 Aug 2011

Punem intr-un bol murele si afinele si bagam blenderul. Pasam pana le faramam bine. Initial am pus in vase diferite dar m-am razgandit:)) ce atata munca :))). Mixam frisca . Gelatina o punem la hidratat in 3 linguri apa rece. Punem pe foc laptele impreuna cu zaharul si lasam pana da...

Tarta cu afine si prune.

In Dulciuri la 27 Aug 2011

Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea ,adaugand treptat, zaharul. Se incorporeaza faina si uleiul amestecand usor . Se toarna amestecul intr-o forma de tarta cu diametru de 22-24 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul preincalzit,...

Placinta cu prune si scortisoara

In Dulciuri la 26 Aug 2011

Se dilueaza drojdia in putin lapte caldut, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa sa creasca compozitia pentru 10 min la loc caldut. Intr-un vas mare se pune faina, facand o gropita in mijloc. Se adauga amestecul cu drojdie, untura, zaharul si ouale . Omogenizam si incepem sa adaugam,...

Ardei capia umplut cu ciuperci si orez in sos de rosii cu vin si usturoi

In Mancaruri de post la 20 Aug 2011

Daca doresti un ,Ardei capia umplut intr-o zi de post, reteta aceasta e ceea ce cauti. Curatam ardeii de codite si cotoare. Ii spalam bine si-i oparim pt un minut in apa clocotita. II lasam cu gura-n jos, la scurs. Spalam orezul. Il punem intr-o craticioara si adaugam apa cat sa-l...

Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata

In Prajituri la 18 Aug 2011

O delicioasa prajitura cu mousse de capsuni si arome puternice precum Amaretto,ness,ciocolata . Se mixeaza cele 900 gr frisca. Pentru mousse-ul de capsuni se procedeaza astfel: Se paseaza capsunile cu furculita impreuna cu 3 linguri zahar(la blender devine prea pasata, mie...

Tarta cu mure- La multi ani, Ana!

In Dulciuri la 7 Aug 2011

Voiam pentru blat ceva subtire,asa ca desi am avut compozitie putina, am ales o forma cu diametrul de 26 cm. Daca doriti blatul mai inalt alegeti una de 22. Am batut spuma albusurile. Am adaugat treptat zaharul batand in continuare, pana ce s-a topit. Am incorporat galbenusurile,...

Browniess cappucino

In Prajituri la 3 Aug 2011

Blat. Topim intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si nessul. Lasam sa se raceasca si incorporam zaharul. Adaugam un ou, amestecam energic pana ce este incorporat apoi il adaugam si pe celalalt procedand la fel. Cernem faina , o amestecam cu sarea si o adaugam...

Pui cu mazare.

In Mancaruri cu carne la 30 Iul 2011

scriu imediat si reteta dar acu ' am treaba :)) Costelus, costelus Vino' ncoace nitelus Sa-ti dedic io o urare Ca e astazi o zi mare Fie sa ai burta plina Cu carnita si slanina Si pe Ina cea frumoasa Mereu devreme acasa Si s-o tii putin din scurt ca-si face de cap pe...

Clatite cu banane si ciocolata

In Dulciuri la 29 Iul 2011

Nimic mai simplu! Mixam intr-un bol laptele impreuna cu zaharul, galbenusurile, faina, sarea si apa minerala, timp de doua minute. Dam vasul la rece pentru o ora. Incingem o tigaie antiaderenta. Luam cate un polonic din compozitie si punem in tigaie, inclinand-o usor pana...

Desert pentru Diaconta

In Dulciuri la 27 Iul 2011

-mixezi untul spuma - mixezi frisca -adaugi zaharul , mixezi, apoi incorporezi lingura cu lingura frisca  si zaharul vanilat. - asezi pe farfurioare pentru desert, alternativ, crema si capsuni. Pofta buna!

Sufleu de dovlecel

In Mancaruri de legume la 27 Iul 2011

Mi-a venit ideea acestui sufleu, simplu de altfel, privind mini tartele prietenului meu Cristi . N-am eu ansoa :)) nu gatesc io in stil Michelin :)) nici fara grasimi, insa sufleul asta e minunat! Ba mai mult binevenit pentru a valorifica unul dintre dovleceii pe care-i am de vreo...

Cornuri cu scortisoara si ciocolata

In Dulciuri la 26 Iul 2011

Aluat: Drojdia o framantam usor cu mana impreuna cu o lingurita de zahar. Adaugam 50 ml lapte caldut , 2 linguri faina, amestecam si lasam 10 min la loc cald. Adaugam faina, oul, untura, untul taiat cubulete si, treptat, laptele caldut. Framantam timp de 10 minute. Trebuie sa obtinem un...

Chiftelute aromate la cuptor

In Mancaruri cu carne la 24 Iul 2011

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele.(chifla inmuiata in apa sau lapte, stoarsa, ceapa si patrunjelul, tocate). Se framanta bine, cu mana, compozitia. Intr-o tava se pune  hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul la temp. de 200 grade.Cu mana umezita in apa rece se formeaza...

Escalop de vitel cu ciuperci

In Vita la 21 Iul 2011

Se portioneaza carnea ca pentru snitele. Se bate cu ciocanul pentru carne, pe ambele parti. Se condimenteaza feliile cu sare si piper si se trec prin faina. Se incinge ulei in tigaie. Se pun bucatile de carne si se rumenesc frumos pe ambele parti. Se scot si se pastreaza la cald. In...

Mousse de ciocolata cu cafea

In Dulciuri la 21 Iul 2011

Personal, nimic impotriva oualelor crude. Daca constiinta voastra zice NU, atunci nu savurati acest desert dar nici nu-l faceti fara spuma aerata pentru ca nu veti obtine consistenta necesara. Nimic mai placut auzului ca fraza : cea mai super,super trezire, cel mai bun desert din lume, cea mai...

Pateu de ficat cu busuioc si nucsoara

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2011

Nu e prima oara cand fac pateul acasa, insa, ce am testat am fost pateul cu busuioc si stafide care a fost mai mult o fitza :))), iar preferatul meu mi-ar fi luat prea mult timp si ingrediente. Asa ca acum am ales ceva mai rapid, mai simplu, dar la fel de aromat si gustos. Se spala bine...

Sos de rosii cu piept de pui si busuioc

In Pui la 17 Iul 2011

Simplu si bun, l-am preparat very happy ca am si io busuioc proaspat :)). Rosiile se toaca (nu marunt). Se incinge ulei intr-o cratita. Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute. Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat se...

Baked Alaska-2

In Torturi la 17 Iul 2011

Blat. Separam albusul de galbenus. Batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul batand in continuare pana se topesc cristalele de zahar. Adaugam galbenusul, faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final uleiul. Omogenizam usor. Tunam compozitia intr-o forma cu...

Milkshake

In Bauturi la 16 Iul 2011

Depinde de ce fructe aveti in casa .Se pot face si cu un singur fruct, vanilie si lapte sau cu inghetata.Nu e exclusa nici ciocolata sau cafeaua :P. Eu mai pun kiwi,mere,pere,capsuni. Procedeul , extrem de simplu.Spalam bine fructele, le curatam samburii. Ori pui totul in cana...

Sorbet de caise

In Dulciuri la 15 Iul 2011

Spalati bine caisele. Curatati-le de samburi. Le puneti intr-un vas curat, bagati blenderul si le pasati bine. Puneti zaharul impreuna cu apa la foc si lasati 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Raciti. Adaugati peste caise. Adaugati si vinul, zeama de lamaie si omogenizati....

Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback

In Pui la 14 Iul 2011

Spalam pulpele. Le condimentam bine cu sare si piper. Le ungem cu jumatate din cantitatea de maioneza si le dam la frigider pentru 24 ore. A doua zi le scoatem si le ungem iar cu un amestec preparat din maioneza ramasa plus o lingurita de busuioc. Le asezam intr-o tava .Ne facem c-am...

Tarta cu lamaie si bezea

In Prajituri la 14 Iul 2011

Se amesteca ingredientele uscate pentru crusta . Se adauga untul rece, cubulete. Se amesteca doua minute apoi se adauga putin cate putin apa rece , framantand intre timp cu mana,  pana se obtine un aluat fermn, nelipicios. Cand are aceasta consistenta va opriti din adaugatul apei....

Chec pufos cu portocale

In Prajituri la 12 Iul 2011

Se amesteca galbenusurile  cu zahar. Se adauga putin cate putin uleiul si sucul proaspat de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si zaharul vanilat, iar la final coaja rasa. Se bat albusurile spuma. Zaharul se amesteca cu amidonul. Se adauga in doua etape in albusurile spuma...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 12 Iul 2011

Se spala bine caisele. Se curata de samburi. Se pun la fiert impreuna cu 100 ml apa .(ale mele nu erau bine coapte, asa le aleg mereu pentru ca-mi place acrisor; daca aveti caisele coapte bine incarcati sa vedeti daca lasa suficienta zeama sa aiba unde fierbe putin, daca nu , puneti apa)...

Budinca caramel

In Dulciuri la 12 Iul 2011

Am pus, intr-un vas cu fund dublu, zaharul la topit. Cand a ajuns la o culoare asemanatoare chihlimbarului am turnat incet laptele . Daca doriti s-o lasati simpla, doar cu caramel, lasati zaharul inca un minut in plus si veti obtine o culoare mai intensa si un gust mai accentuat. Am...

Tarta cu piept de pui si branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2011

Toata familia iubeste tartele astea. Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt. Intr-un bol amestecam rapid faina impreuna cu untul pana obtinem un amestec fainos. Adaugam sarea si oul si...

Mini - Pavlova cu visine

In Prajituri la 9 Iul 2011

Am facut ieri o prajitura de la care mi-au ramas 3 albusuri. Azi la piata erau niste visine carnoaseee si frumoaseee...si cum ramasesem cu pofta nestavilita de la prima Pavlova , mi-a copt mintea (si aragazul :))) ) niste mini Pavlova cu visine. O bunatate! Vad deseori ca se creeaza...

Bomboane cu cacao si rom

In Dulciuri la 9 Iul 2011

Am facut zilele trecute, Arctic Roll . Prima foaie de pandispan pe care am facut-o, desi calda s-a rulat perfect, atunci cand am desfacut-o s-o rulez pe inghetata, se rupea. Probabil am copt-o prea mult. Asa ca am facut o alta, dar prima nu am aruncat-o. Cu ingredientele adaugate pe...

Afisate 361 - 390 din 619 retete    
 
Retete preferate
Placinte cu branza

Voturi:49

Prajitura cu nuca

Voturi:15

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]