gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE619
PRIETENI326
Retete

Mancare de pui sub capac de paine

In Pui la 14 Mai 2011

Transam puiul, il portionam si spalam bine. Intr-un vas de tuci (in cazul meu) , punem la incins 2-3 linguri ulei si adaugam usturoiul feliat. Lasam  30 sec. apoi adaugam bucatile de pui. Le lasam pana prind culoare. Adaugam vinul si lasam la foc mic. Cand vinul s-a evaporat...

Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2011

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare,tare impreuna cu praful de  copt. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si sarea. Mararul l-am tocat marunt. Am scurs porumbul. Intr-un vas mare am pus albusurile peste care am turnat galbenusurile, smantana...

Gazpacho

In Supe la 13 Mai 2011

Toate legumele se spala bine, bine sub jet de apa rece. Ardeilor li se curata cotorul si semintele, castravetilor si dovleceluiui coaja . Rosiile, ardeii, castravetele si dovleceii se taie cubulete. Usturoiul, ceapa si patrunjelul se toaca. Se amesteca toate. Se amesteca uleiul cu...

Baked Alaska

In Torturi la 12 Mai 2011

Inghetata: Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si le-am pus intr-o craticioara, la foc mic, amestecand intr-una pana ce s-au topit cristalele de zahar. Frisca am batut-o tare (n-a durut-o, stati linistiti :)) ) . Ciocolata am topit-o pe baie de abur impreuna cu untul. Cand...

Quesadilla cu pui si salsa picanta

In Pui la 11 Mai 2011

Mod de preparare. lipii: intr-un vas punem faina, zaharul, drojdia si untul. Incepem sa turnam, putin cate putin, apa calduta (nu fierbinte) .Framantam un aluat potrivit de tare; daca e nevoie, mai adaugam dupa caz apa sau faina pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. In timp ce framantam...

Foi de pandispan cu crema de mascarpone si Angelli

In Prajituri la 9 Mai 2011

Foi: Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut spuma albusurile cu sarea  adaugand apoi zaharul treptat, in ploaie,mixand pana la topirea cristalelor. Galbenusurile le-am frecat putin cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. La fel si faina amestecata cu praful de copt si...

Chec cu lapte praf

In Dulciuri la 30 Apr 2011

Intr-un vas amestecam crema de vanilie cu laptele praf si incepem sa adaugam putin cate putin apa, amestecand bine. Adaugam galbenusurile , zaharul si untul la temperatura camerei si omogenizam. Incorporam faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu sarea. Le adaugam...

Prajitura cu menta si mascarpone

In Prajituri la 29 Apr 2011

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea, apoi adaungam zaharul in ploaie si mixam pana se topeste. Untul il topim impreuna cu ciocolata. Racim. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor....

Piept de pui in doua marinade

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2011

Modul de preparare e extrem de simplu. Amestecam ingredientele pentru prima marinada si adaugam apa. Cata apa? Cat vreti :))) Glumesc :P Apa se adauga atata cat, atunci cand vom amesteca cu carnita sa fie aproximativ :))) acoperita. Dam la frigider pentru 24 ore. O scoatem,. o uscam bine...

Napolitane cu caramel si cocos

In Prajituri la 26 Apr 2011

Punem zaharul intr-o craticioara , la foc mic. Amestecam mereu pana capata culoarea chihlimbarului si este topit complet. Dam deoparte si adaugam frisca (grija la abur si reactii) Amestecam usor si punem iar pe foc. Fierbem la foc mic aprox. 5 minute. Adaugam nuca de cocos si mai...

Drob de pui

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2011

Punem la fiert ficatelul intr-o oala in care am pus apa, foi de dafin si piper. Separat punem la fiert inimile si pipotele condimentate; la fel si pieptul de pui. Le lasam sa fiarba apoi le dam  pe toate la racit .Le tocam bine pe un fund de lemn (as fi putut sa le bag la robot dar nu...

Mini - tarte cu banane si ciocolata

In Prajituri la 21 Apr 2011

Aluat. Am mixat spuma untul cu zaharul. Am adaugat ouale batute usor,faina cu praful de copt iar la sfarsit alunele macinate pudra. Am framantat bine. Am obtinut un aluat pe care l-am invelit in folie si l-am dat la rece pentru 2 ore. Am scos apoi am uns cu unt formele, am format bilute pe...

Pasta de masline

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2011

Intr-un bol punem pentru inceput maslinele de la care am scos samburii (eu am cumparat fara samburi), impreuna cu oregano si tonul. Bagam blenderul si pasam 2-3 minute. Adaugam painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, usturoiul felioare si untul. Pasam bine pana obtinem o pasta tartinabila....

Chiftele cu sos

In Mancaruri cu carne la 21 Apr 2011

Tocam carnea si slanina (prin masina de carne sau robot) Ceapa o tocam marunt, usturoiul il pisam, chifla o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine. Cartoful il dam prin razatoarea cu ochiuri mari.Tocam patrunjelul. Le amestecam toate intr-un bol mai mare impreuna cu oul si condimentam...

Pandispan cu crema de frisca.

In Prajituri la 21 Apr 2011

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma adaugand zaharul treptat si mixam pana la diluarea completa a cristalelor. Adaugam usor galbenusurile apoi faina in ploaie, cacaua , praful de sare si uleiul la sfarsit. Coacem la foc mic, intr-o forma tapetata cu ulei si faina...

Muffins sarate

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2011

Imi plac mancarurile simple. Asa e si asta :D - Intr-un bol amestecati branza cu galbenusurile , faina amestecata cu praful de copt, laptele, sare (aici puneti dupa gust, cat de sarate le vreti). Tocati marunt sunca si o adaugati in amestec; la fel si mararul. Albusurile le bateti spuma...

Crema de kiwi la pahar

In Dulciuri la 20 Apr 2011

Amestecam intr-un vas ouale cu zaharul si faina . Adaugam treptat laptele rece. Topim ciocolata pe baie de abur. Punem vasul pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului. Lasam la racit. Pasam kiwi usor cu o furculita. Mixam spuma frisca. In crema...

Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei.

In Torturi la 17 Apr 2011

Blat. Topim untul si-l lasam la racit Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile si adaugam treptat, in ploaie, zaharul mixand in continuare pana la topirea cristalelor. Adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o lingura, apoi faina, cacaua , ciocolata data...

Ciorba de pui cu cartofi si praz

In Supe/Ciorbe la 16 Apr 2011

Se spala carnea de pui. Se portioneaza in bucati micute . Se pune la fiert in apa rece. Toate legumele se curata si se spala bine bine. Ceapa se toaca marunt. Ardeiul se toaca cubulete mici.. Morcovul se da prin razatoatea mare. Telina si pastarnacul se toaca cubulete mici. Cartofii...

Chec cu cacao

In Dulciuri la 16 Apr 2011

Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si le mixam pana se albesc si-si dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele, zaharul, uleiul esenta de vanilie si faina. Intr-o cescuta stingem bicarbonatul cu otet ( trebuie sa se umfle, sa faca balonase) Punem peste faina apoi amestecam bine...

Pui cu sos de morcov si ceapa

In Pui la 16 Apr 2011

Spalam copanelele si le punem la fiert in apa. Lasam sa dea 2 , 3 clocote, aruncam apa si punem alta. Spalam morcovul si ceapa. Ceapa o taiem in patru iar morcovul in rondele groase si le adaugam peste copanele. Avem grija ca apa sa treaca cam de doua degete deasupra carnii si legumelor.Punem...

Muschi de porc in sos de rosii, picant

In Porc la 14 Apr 2011

Intai m-am ocupat de muschiulet. L-am taiat felii, l-am condimentat cu sare si piper si l-am prajit bine pe ambele parti. L-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am lasat in sala de asteptare :))) Am incins uleiul.Am adaugat ceapa tocata marunt, am lasat sa se caleasca 2 minute dupa care...

Clatite cu branza si cacao

In Dulciuri la 13 Apr 2011

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu sarea. Intr-un bol punem branza cu putin lapte si zaharul.Bagam blenderul (sau un tel para) si pasam bine pana obtinem o pasta fina. Adaugam apoi, pe rand, galbenusurile. Incorporam cacaua, faina, zaharul vanilat si restul de...

Snitel de pui in crusta de fulgi de porumb

In Pui la 12 Apr 2011

Mod de preparare snitel de pui: Pieptul de pui se dezoseaza si se portioneaza ca pentru snitele (daca aveti dezosat e si mai bine) Bucatile se bat usor cu ciocanul pentru carne. Se aseaza pe o farfurie, se sareaza, se pipereaza si se presara apoi boia si se ung cu usturoiul pisat. Se lasa...

Crema de branza cu marar

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2011

Nimic mai simplu decat prepararea acestei paste tartinabile. Pregatim ingredientele, le punem toate intr-un vas, bagam blenderul si pasam 2-3 minute. Adaugam mararul tocat , condimentam cu sare si piper si gata. Servim la micul dejun alaturi de ..ce dorim.

Croasante (croissants)

In Dulciuri la 8 Apr 2011

Mod de preparare Am pus intr-un bol faina cernuta, drojdia, sarea, doua linguri unt si zaharul. Am inceput sa adaug treptat laptele rece pana am obtinut un aluat ferm, destul de tare, nelipicios. Dupa caz adaugati mai mult sau mai putin lapte sau mai mult sau mai putina faina. Asta depinde...

Parfe cu afine si gem de capsuni

In Dulciuri la 6 Apr 2011

Mixati bine frisca. Ciocolata alba o topiti pe baie de abur impreuna cu 30 gr frisca lichida. O lasati sa se raceasca bine. Stoarceti lamaia. Intr-un vas amestecati frisca, gemul, afinele, ciocolata topita acum deja racita si zeama de lamaie. Omogenizati si turnati intr-o caserola....

Budinca cu spanac

In Mancaruri de legume la 6 Apr 2011

Vreau astazi sa va mai prezint o reteta spectacol Ce daca m-am dus in bucatarie sa fac spirala de clatite cu spanac si mi-o fo' lene si a iesit budinca? Ce daca am pus in vas mic si a curs in cuptor si mirosea casa mea ca la stana? Ce daca m-am ars la doua degete cand am scos din cuptor?...

Pui cu sos de rosii si usturoi

In Pui la 6 Apr 2011

- am pus la calit 3 pulpe de pui condimentate cu sare, piper si boia in 3 linguri de ulei de masline - am lasat doua minute si-am adaugat o cescuta de vin (una in cratita,una pe gat:)))) - am lasat sa fiarba pana ce s-a evaporat vinul - am adaugat 5 rosii pt gatit (curatate si tocate bine),...

Negresa (insiropata)

In Dulciuri la 5 Apr 2011

Blat. Se pun la fiert untul cu laptele , zaharul, praful de sare si cacaua Din momentul in care incep sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam la racit. Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma. Cand s-a racit amestecul cu cacao, adaugam pe...

Afisate 421 - 450 din 619 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]