ionix

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 03.09.2009

RETETE353
PRIETENI158
Retete

Chiftelute de cartofi cu branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2009

  Cartofii se spala bine, se pun la fiert cu tot cu coaja si dupa ce au fiert se dau la racit.  Cand sunt reci se decojesc si se paseaza, ca la piure. Se pune sare, piper si chimen, dupa gust. Ouale se bat ca la omleta si se pun peste cartofi. Peste cartofii amestecati cu ou se...

Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)

In Mancaruri de post la 10 Dec 2009

  Fasolea se pune la inmuiat in apa rece inainte cu 12 ore, e bine s-o lasi peste noapte. Se spala bine, se da in clocot si se arunca apa. E bine s-aveti o oala cu apa fierbinte pe foc. Se pune din nou la fiert cu apa fiarta. Cand incepe sa fiarba din nou se adauga 2 cepe taiate...

Mancare de cartofi cu pui

In Pui la 10 Dec 2009

  Pulpele se spala bine, se transeaza si se pun in uleiul incins. Cepele taiate julien, ardeii taiati cubulete, morcovul taiat rondele si pastarnacul taiat rondele se pun peste pui la calit. Cartofii se taie cubulete si se pun si ei un pic la calit cu puiul si celelalte legume....

Muschi de vita la cuptor cu bere

In Vita la 10 Dec 2009

  Muschiul de vita se taie rondele si se pune in apa rece cu putina sare pentru 15 minute. Dupa aceea se condimenteaza si se unge cu mustar, pe o parte si pe alta. Bucatile se pun intr-un vas, vasul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru o ora. Intr-o tava se pun...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 7 Dec 2009

    Se pun intr-o cratita, destul de mare cat sa va incapa toata cantitatea de crema mai apoi, cele 5 linguri cu zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Cratita se pune pe foc pentru a carameliza zaharul.  Cand zaharul s-a topit se inclina cratita dintr-o parte in alta pentru a...

Cornulete in doua culori (de post)

In Mancaruri de post la 7 Dec 2009

  Prepararea siropului: Se fierb toate ingredientele iar apoi siropul rezultat se da la racit.   Foile: Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa doar ca praful de copt se stinge in zeama de lamaie (daca se foloseste drojdie aceasta se dizolva in putina apa...

Reteta de preparare a papanasilor

In Prajituri la 5 Dec 2009

  Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci se lasa un pic la scurs iar apoi se amesteca cu un praf de sare, zaharul pudra si bicarbonatul, stins cu zeama de lamaie. Apoi se pun  ouale, zaharul vanilat, lamaia rasa si grisul. Apoi se pune faina. Daca branza este prea...

Clatite cu bere

In Prajituri la 5 Dec 2009

  Faina se amesteca cu laptele caldut batand bine bine cu telul pentru a nu face cocoloase. Se adauga si berea la fe mixand bine pentru a se omogeniza bine. O sa fie un aluat mai tare deocamdata. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se incorporeaza in restul compozitiei. Peste aluatul...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2009

  Intr-un bol se pun cele 5 oua si se bat bine. Se adauga treptat faina, pentru a nu face cocoloase, si smantana amestecand  bine pentru a se omogeniza. Se adauga salamul taiat cubulete, ardeii taiati cubulete, gogosarul taiat cubulete, ceapa taiata cubulete, mararul si patrunjelul...

Salam de biscuiti reteta (de post)

In Mancaruri de post la 5 Dec 2009

 Salam de biscuiti reteta Intr-o cratita se pune margarina la topit. cand s-a topit adaugam apa, zaharul si esenta de rom. Se da la racit compozitia. Intre timp rupem biscuitii in bucatele, taiem cubulete rahatul (printre care presaram zahar vanilat pt a nu se lipi) si rupem cu mana...

Tocanita de ceapa verde cu pui

In Pui la 5 Dec 2009

  Pulpele de pui se spala bine, se dezoseaza si se taie cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun bucatile de pui sa se inabuse un pic. Peste pui se pune rosiile taiate cubulete si ardeiul taiat cubulete. Se lasa la calit un pic si apoi se pune apa. Cand carnita a...

Tiramisu, reţetă originală

In Prajituri la 5 Dec 2009

  Tiramisu reţetă originală Cafeaua trebuie facuta tare, fara zahar si racita. Se separa galbenusurile de albusuri. Se  freaca galbenusurile cu zaharul pana incep a se albi galbenusurile iar zaharul este topit. Treptat se adauga apoi crema mascarpone si se amesteca bine...

Mingiute de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2009

  Cascavalul se da pe razatoare, pe ochiurile mici ale razatoarei. Doua oua se bat si se amesteca cu cascavalul. Se adauga  faina usor pentru a nu face cocoloase si amestecand pana se incorporeaza bine.  Mararul se toaca marunt si se pune peste compozitie amestecand bine...

Spaghete cu vita-s sos de rosii

In Spaghete la 5 Dec 2009

  Carnea de vita taiata felii se pun in apa rece cu sare circa o ora, schimband apa din cand in cand. Intr-un ceaun sau o oala se incinge uleiul si se pune la inabusit carnea de vita, acoperind ceaunul cu un capac. Cand incepe sa capete culoare albuie se pune jumatate din usturoi...

Vacuta in vin pe pat de legume

In Vita la 17 Noi 2009

  Se taie muschiul cubulete si se lasa in apa rece cu putina sare. Se unge cu unt o tava in care se aseaza ceapa taiata julien, ardeiul taiat julein, morcovul taiat rondele. Peste legume se aseaza bucatile de muschi de vita, sare, piper, cimbru si tarhon. Deasupra se pun si...

Drob de pui

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2009

Se pun pipotele si inimile la fiert cu un praf de sare. Cand au fiert se dau la racit. Ficateii se fierb separate si la fel se dau la racit. Intre timp se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa si usturoiul la calit cu un praf de sare....

Prajitura cu gem si nuca

In Prajituri la 15 Noi 2009

  Prepararea blatului: Untul se freaca cu zahar pana se topeste zaharul. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. Se adauga faina treptat, praful de sare si vanilia. Compozitia iese destul de moale, ea se intinde in tava cu paleta sau cu o lingura....

Tocanita de porc

In Porc la 31 Oct 2009

  Se spala bine carnea si se taie cubulete. Intr-o tigaita se pune uleiul la incins peste care se pune carnea. Cand si-a schimbat un pic culoarea pe toate partile se adauga circa 4-5 linguri cu apa si se lasa la inabusit circa 15 minute, in acelasi timp te uiti sa vezi daca are...

Prajitura de post cu mere

In Mancaruri de post la 31 Oct 2009

  Merele se curate, se dau pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama. Intr-o tigaie se incinge uleiul in care se pune apoi merele iar peste mere zaharul.   Se dau la racit. Cand s-au racit se adauga scortisoara dupa gust....

Ciorba de vacuta

In Ciorbe la 31 Oct 2009

Carnea de vita se pune in apa rece circa o ora, schimbandu-se din cand in cand apa. Acest proces se face pentru a iesi sangele  Se fierbe bine carnea de vita, spumand din cand in cand. Eu am avut niste pulpla de vita cu os asa ca am sectionat in bucatele dupa ce am fiert carnea. Cand...

Paine impletita

In Piine la 31 Oct 2009

In lapte se pune zaharul, margarina si drojdia la dizolvat. Intr-un vas se pune faina, se presara sare si se face o gaura in mijlocul ei. In acea gaura se pune laptele si 1 ou batut. Se amesteca luand faina din exterior spre interior. Daca aluatul e prea vascos mai adaugati lapte caldut...

Paine taraneasca cu cartofi

In Piine la 30 Oct 2009

Se curata circa 3 cartofi maricei, se taie cubulete si se pun la fiert in apa calduta cu un praf de sare. Cand au fiert cartofii se face un piure impreuna cu untul, adica se paseaza cartofii. Sa nu uitati sa opriti o cana din apa in care cartofii. Se incalzeste lapticul cu zahar, se pune...

Cartofi Acordeon

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2009

Se curata cartofii si se pun in apa rece, asta pentru a nu se innegri cartofii. Se taie feliute cat mai subtiri muschiuletul. Se ia cartoful si se taie felii dar nu pana la capat, bagati cutitul cam 3/4 in cartof, astfel incat sa ramana intreg cartoful la sfarsit. Apoi printre fiecare...

Varza Murata

In Muraturi la 27 Oct 2009

Mod de preparare varza murata Se curata verzele de frunzele vestejite, se scoate un pic din cotor si se curata de partile manate ale verzei. Indesam varza in butoi astfel incat sa fie cat mai compacta. Printre verze se pune telina taiata, felii de gutui, felii de hrean, porumb, marar...

Cum se face sucul de rosii pentru iarna

In Bulion la 27 Oct 2009

Cum se face sucul de rosii. Se spala bine rosiile si se taie in 4. Se dau pe masina speciala pt suc de rosii sau pe masina de tocat, adaugand separatorul pentru rosii.  Intr-un ceaun mare sau o oala mare se pun 250 ml ulei apoi se pune sucul de rosii. Peste sucul de rosii se toarna restul...

Placinta de dovleac

In Prajituri la 25 Oct 2009

Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie bucati si se da pe razatoarea mare. Perele si gutuia se spala bine si se dau pe razatoare si ele. Se amesteca dovleacul cu perele, gutuia si zaharul. Intr-o tigaie sau cratita se pun 2 linguri cu unt la topit. Se pune la calit in untul...

Gogonele in saramura

In Muraturi la 24 Oct 2009

Se spala bine gogonele si se aseaza in borcan. Printre gogonele se pune telina, frunze de telina, morcov taiat rondele, cate un mar intreg in fiecare borca,  felii de gutuie si hrean. Din apa, boabe de piper, boabe de mustar, sare si foi de dafin se face o saramura. Saramura se...

dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice

In Dulceata / Gem la 23 Oct 2009

daca nu ai un ceaun suficient de mare ar fi bine sa pui de doua ori la foc, asta in cazul in care faceti cantitatea asta asa mare :D Pe razatoarea mica se dau lamaile si portocale iar apoi se storc bine. Peste coaja si zeama de lamai si portocale se storc si grapefruit-urile. Se amesteca cu...

Ardei iuti & ardei capia in otet

In Muraturi la 22 Oct 2009

Se spala ardeii iuti si ardeii capia, se curata de seminte bine si se taie cubulete . Se aseaza bucatile de ardei iuti si capia taiati in borcane iar peste ei, deasupra, se pune cate o frunza de telina si una de dafin. Apa, otetul, sarea, mierea, boabele de mustar si boabele de piper...

Rulada cu crema de ciocolata

In Prajituri la 21 Oct 2009

Crema: Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase.  Se fierbe pana devine ca o smantana. Apoi se pune pachetul cu unt /margarina si se amesteca pana se topeste untul...

Afisate 301 - 330 din 353 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2012

Mini-savarine

publicat la 10.08.2012

Cartofi în coajă umpluți

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Retete preferate
Tafelspitz

Voturi:47

Nectar de pepene

Voturi:10

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]