ionix

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 03.09.2009

RETETE353
PRIETENI170
Retete

Pui nadusit

In Pui la 21 Oct 2009

Se transeaza puiul, se sareaza, se pipereaza si se pune la prajit intr-o tigaie. Cand s-a prajit bine se scoate din tigaie pe o farfurie.  Intr-o alta tigaie se pun circa 5 linguri cu ulei la incins, se pune carnea si peste carne se pune apa si usturoiul taiat rondele. Se acopera cu un...

Tocanita de pipote

In Pui la 21 Oct 2009

Pipotele se fierb bine inainte. Se scot pe o farfurie si se lasa la racit. Intr-o oala mica se incinge uleiul in care se pune ceapa taiata cubulete si sosul de soia peste ceapa. Se invarte intruna iar apoi se pune ardeiul kapia taiat cubulete. Apoi se pun pipotele si se lasa...

Zacusca

In Zacusca la 21 Oct 2009

Se prepara mai intai sucul de rosii dand pe masina speciala astfel incat sa nu ramana semintele si nici coaja. Sucul se pune la fiert cu 3 linguri de ulei. Se lasa la fiert circa 4-5 ore, pana scade un pic. Apoi se lasa la racit. Se coc vinetele, eu le-am copt in cuptor invelind fiecare...

Tarta cu mere

In Prajituri la 20 Oct 2009

Intr-o forma rotunda (tigaita mea are diametru 20 cm.. sa nu fie forma de tort detasabila pt ca o sa curga caramelul) se pun cateva linguri de zahar, in functie de cat mult caramel vrei, eu am pus 5 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se caramelizeaza zaharul si se intinde pe peretii...

Varza calita cu bors

In Porc la 19 Oct 2009

Varza de taie fidelute si se freaca cu putina sare. Intr-o oala mare cu capac se pune carnita taiata cubulete la inabusit in uleiul care a fost in prealabil incins. Cand carnea capata o culoare albicioasa se adauga ceapa taiata cubulete si ardeiul taiat cubulete. Se lasa la calit pana...

PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA

In Prajituri la 15 Oct 2009

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaoa, esenta de rom si praful de copt si se bate bine. Se adauga faina ,se amesteca bine , apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor 180...

Aripioare picante a la KFC

In Pui la 15 Oct 2009

Aripioarele de pui se taie in doua se spala bine, se scurg de apa, se sareaza si se pudreaza cu chili. Se da la frigider jumatate de ora pentru a intra bine condimentele in aripioare. Pe o farfurie intinsa se pune faina, in alta farfurie adanca se bat ouale cu un praf de sare si chili si...

Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant

In Pui la 15 Oct 2009

Pipotele se spala bine si se curata de eventualele pielite ramase aiurea. Se dau intr-un clocot pentru a iesi sangele din ele si apoi se pun la fiert cu ceapa intreaga. Trebuie luata spuma din cand in cand pentru a nu murdari pipotele. Cand s-au fiert se pun intr-o tigaie cu uleiul...

Sos de usturoi cu maioneza

In Pt. carne la 15 Oct 2009

Usturoiul se piseaza si se amesteca bine cu lingura de mustar si putin ulei pana se face o pasta. Peste pasta formata se pun galbenusurile (atentie, gabenusurile trebuie sa fie la temperatura camerei) si se amesteca bine doar intr-un sens, pentru a nu se taia, pana se incorporeaza bine...

Ostropel de pui

In Pui la 7 Oct 2009

Carnea se spala bine, se ia pielea si se taie in 4, pe lung, fiecare bucata de carne. Intr-o oala se incinge uleiul si se prajeste un pic carnea de pui. se pipereaza si sareaza puiul. se lasa cam 6-7 minute cat sa sa-si schimbe culoarea puiul. Se adauga vinul si se lasa la inabusit. Cand...

Sos picant a la arrabiata pentru paste

In Pt. paste la 7 Oct 2009

Se incinge uleiul intr-o oala mica inalta si se pune peste  ceapa, morcovul si ardeiul capia toate taiate cubulete. Se lasa la foc potrivit  dupa care se adauga apa, sosul de rosii si rosiile taiate cuburi mici. Se lasa sa fiarba un pic si se pune usturoiul taiat feliute...

Cartofi umpluti

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2009

Cartofii se dau intr-un clocot iar apoi se pun intr-o tava si se dau la copt in cuptor. Cand s-au copt cartofii se decojesc si se lasa un pic la racit. Se face un capacel (daca e cartoful mare poti sa-l tai in doua) si se scobeste cu o lingurita in cartof astfel incat sa se pastreze peretii...

Pui cu sos picant a la Ionix

In Pui la 3 Oct 2009

Din mustar, ulei, usturoi si condimente se face o pasta . Pieptii de pui se taie in felii subtiri. Pe o tavita se unge un pic de sos, si se aseaza bucatile de piept in straturi astfel incat intre straturi sa ungem bine cu sos. Se acopera tavita cu folie de plastic si se da la frigider circa 30-40...

Macrou invelit in staniol

In Peste la 30 Sep 2009

Pestii se curata bine de negreala. Se da cu chili, tarhon si sare iar apoi se umple cu toate legumele taiate. Ardeiul eu l-am taiat cubulete, rosiile rondele iar ceapa julien. Cantitatea legumelor este dupa gust. Inainte de a pune pestele pe folie, folia se unge cu un pic de unt. Pestele se...

Supa de gaina cu galuste pufoase pufoase

In Supe la 24 Sep 2009

Gaina am oparit-o mai intai si apoi am pus-o la fiert intr-o oala de circa 4 litri. Gaina pe care am avut-o eu era din comert asa ca fierbe mai repede. Inca de la inceput se pune ceapa taiata in doua, morocul taiat in bucati mari si pastarnacii taiati in buati mari. Trebuie avut...

Peste "Inecat" in ciuperci si rosii

In Crap / Caras la 24 Sep 2009

Ciupercile se dau intr-un clocot, se racesc si se taie felii. Alegem o tava maricica pe care-o ungem cu unt, asezam pestele si condimentam. Peste peste punem ceapa taiata julien, usturoiul taiat felii, ciupercile, arseiul taiat cu bulete, rosiile taiate cubulete, maslinele taiate...

Porc Orezat

In Porc la 24 Sep 2009

Porcul se taie bucati ca pentru snitele(a se vedea in poza) si se bate bine cu un  pana se aplatizeaza. Se unge cu unt si se condimenteaza cu chili, oregano, cimbru si sare. Bucatile se pun intr-un castron, se acopera cu folie alimentara si se dau la frigider pana terminam d efacut...

Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat

In Porc la 17 Sep 2009

 Carnea de porc se spala bine, se taie felii, se condimenteaza cu chili si sare si se aseaza intr-o tigaie fara maner sau oala (nu prea inalta). Peste carne se pune ceapa taiata julien, ardeiul taiat la fel si usturoiul feliute. Atentie, a nu se adauga niciun strop de ulei deoarece va...

Peste turcesc

In Pangasius la 14 Sep 2009

Se curata vinetele de coaja, se taie fasii pe lung cat mai subtire si se sareaza. Intr-o tigaie cat mai lata se pune la incins uleiul de masline si se prajesc pana se rumenesc un pic fasiile de vinete. Pestele se taie patratele cu latura cam de 10 cm si se condimenteaza. Se bat ouale...

Mancare chinezeasca cu pui/ porc

In Porc la 14 Sep 2009

Pieptul de pui se taie cubulete, se condimenteaza cu chilli si putina sare, se pune-ntr-un castron si se toarna sos se soia... Se da la frigider circa 30 minute. La fel se procedeaza si cu carnita de porc. Legumele de taie julien iar cele la conserva se spala bine si se scurge bine de apa....

Prajitura de branza cu iz de ciocolata

In Prajituri la 14 Sep 2009

  Aluatul: Untul se freaca doua galbenusui, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma si se adauga  peste galbenusurile frecate.Treptat se adauga faina alternand cu laptele apoi se adauga bicarbonatul, esentele si cacao dupa gust....

Tarta capsunata

In Prajituri la 14 Sep 2009

Intr-o tava rotunda sau o oala, sa nu fie inalta, se pun circa 7-8 linguri de zahar cu 1 pliculet de zahar vanilat la caramelizat. In momentul in care zaharul se caramelizeaza cu o lingura se intinde pe peretii oalei, cratitei, tavei, in functie de ce aveti. Se ia de pe foc si se lasa la racit....

CIUPERCUTE PANE CU SOS

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2009

  Se curata ciupersile de coaja, se spala bine si se pun la apa clocotita. Se lasa pana se inmoaie un pic apoi se scot, se sareaza si se lasa la racit.   Se bat ouale impreuna cu sare si chilli, dupa gust. In alte doua farfurii separat de pune faina si pesmet. Intre...

Afisate 331 - 353 din 353 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2012

Mini-savarine

publicat la 10.08.2012

Cartofi în coajă umpluți

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]