Se curata ciupercile si se cot piciorusele, care se toaca marunt si se calesc putin cu ceapa in putin unt topit . Se adauga sare si piper, iar dupa ce se racesc se amesteca cu casacavalul ras si untul
Se unge un vas de yena bine cu unt apoi se aseaza palarioarele de ciuperci si se pun...
Se spala bine carnea apoi se pune la foc cu morcovul,ceapa ,boabele de piper si sarea si se lasa sa fiarba la foc mic 4 ore aproximativ (intre timp se mai spumeaza carnea). Apoi se pune usturoiul pisat si gelatina si se mai lasa sa fiarba putin.
Se strecoara bine, se pune zeama in...
Se ameteca drojdia cu apa calduta si zaharul pana se dizolva bine apoi se pune in masina de paine peste faina si untul topit,se lasa la framanatat si dospit apoi se pune in tava si se se mai lasa sa creasca15-20 minute. Se unge cu putin ulei sau miere de albine si se pune la cuptor pentru 35...
Se dau cremvusti prin ou, apoi prin faina, si repetam inca o data operatiunea, dupa care ii prajim in ulei bine incins.
Se servesc cu mustar, ketchup sau ca si garnitura langa cartofi ,pilaf................sau ca si aperitiv arata grozav
Se curata merele de coaja si apoi se taie cubulete mici
Nuca se macina marunt, se amesteca ouale intregi cu zaharul, faina si nuca macinata, apoi se pune uleiul, smantana, sarea, scortisoara si praful de copt, iar la final merele taiate cubulete
Se toarna toata compozitia intr-o tava...
sincer nici nu eram acasa cand sotul meu a facut ciorba cada am venit era aproape gata,asa ca am sa va zic reteta dupa cum mi-a zis el ca a pregatit
A curatat toate zarzavaturile si le-a taiat cubulete(are o rabdare........)apoi le-a pus la fiert.Cranea de miel a fiert-o in prealabil in oala...
Se pune laptele la fiert cu putin sare ,cand fierbe se pun pastele fainoase si se amesteca bine sa nu se prinda (la foc mic) apoi se pune zaharul iar la final vanilia si esenta de rom iar daca e prea moale se mai pun 2 lingurite de gris in ploaie
Se pun in boluri mici sau farfurioare de desert...
se ameteca toate pana devine o crema apoi se orneaza pe frunze de salata cu feliute de rosii ,boabe de piper................
se decoreaza dupa bunul plac si imaginatie
Se taie franzela in felute nu foarte groase apoi se pune cate 1 lingurita de lapte pe amblele parti dupa acre se trec prin oul batut cu sare si cascaval ras ,se prajesc in ulei bine incins
Se servsc cu multa pofta si cu un ceai de fructe cald................ne amintim de zilele din...
se culeste in putin ulei ceapa, morcovul,telina si patrunjelu radacina,toate tocate
apoi se pune 1 lingurita de boia dulce apoi ciupercile curatate si taiate cubulete potrivite
orezul se spala si se ameteca cu toate sare,piper patrunjel verde si zarzavaturile
Se pun toate intr-un vas uns...
SE fac calatite normale dar fara zahar.
Se toaca ceapa si se caleste cu ardeiul rosu apoi se pune morcuvul ras si apoi ciupercile tocate ,sare,piper si apa putin si se la sa sa firba bine pana scade apa
Se umplu clatiteke cu cate 2 linguri fin compozitie (sa nu fie subtire) apoi se...
Se ameteca bine apa calduta u sarea si zaharul brun apoi se pune drojdia si se amteca bine dupa care eu le pun la masina de paine (pe programul de framantat+dospit ) se pune faina uleuiul si untu topit si laptele praf
Dupa ce a dospit bine se imparte aluatu in 2 parti si se fac 2 paine...
Se curata bine pulpele si eu le tai in 3 ca sant mari nu foarte mari dar oricum sa se patrunda bine ,apoi se sareaza si se puipereaza si eu pun si putin praf de usturoi dupa care se lasa putin sa intre sarea in ele
Se dau prin oul batut apoi prin faina alba de 3 ori prin ou si de 2 ori prin...
Se fierbe conopida si brocoli (eu le fierb pe aburi) le fierbeti in apa cu putina sare 20 minute apoi se lasa la rece duca care se toaca marunt(cu badidora) apoi se pune maioneza si ceapa toca afin ,sare si piper iar la final daca doriti si putin smanatana e mai gustoasa
E super buna ,sotul...
Se prepara omleta din 10 albusuri si 8 galbenusuri (2 raman pnetru final la dres cu smantana) se ameteca bine cu putin sare apoi se pune ardeiul rosu taiat cubulete si patrunjel verde tocata si se coc 2 omlete in tigaie cu capac ,dupa care se intorc pe capac si se coc si pe partea cealalata si...
Se fierb cartofi in coaja apoi se taie feliute subtiri
Ouale gata fierte (de la paste) se curata si se taie rondele si ele
Se unge vasul roman bine cu unt apoi se pune un stata de cartofi taiati,unul de oua taiate si apoi branza,dupa acre se pune sare si piper si cubulete mici de unt,dupa...
Cum se face coliva cu ciocolata: graul se spala foarte bine apoi se lasa sa stea in apa aproximativ 3 ore, dupa care se pune la fiert cu sarea.
Zaharul si apa se pun sa fiarba, apoi se pune graul si se lasa sa fiarba aproximativ 3 ore la fac potrivit sa scada bine apa. Apoi se amesteca cu...
Se caleste ceapa putin apoi se pune orezul si condimentele apoi se ameteca cu carnea si oul si 4-5 linguri pasta de tomate dupa care se impacheteaza sarmalutele (
eu le fac mai mici)
Sarmalutele cu pasat,tot asa se caleste ceapa putin apoi se spala foarte bine pasatul in foarte multa apa...
Se taia toate cubulete mici ,apoi se pune mazarea ,(daca vreti puteti sa tocati pieptul ,noi l-am taiat cubulete mici) si smantana se ameteca bine toate apoi se pune maioneza
Se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia
daca puneti smantana e mult mai buna si nu e asa gretoasa
eu spal bine ouala inainte apoi la pun la fiert in apa cu sare si otet
Apoi daca le fac cu frunzulite tai un ciorap de dama in bucatele ,fixez frunzulita pe ou si apoi il prin pe ou dupa care il leg cu ata si il pun in solutie,apoi se taia ciorapu se scoate frunzulita se lasa sa se usuce si...
Se spala bine pipotele si inimile si se pune la fiert cu putina sare
Ficatu se curata bine apoi se spala si dupa ce sant fierte pipttele si inimile se ameteca toate si se pun impreuna cu putin ulei intr-o cratita
Pieptul de curcan se taie bucatele si se fierbe si el putin cu sare apoi se...
Se curata ceapa si ciupercile si se toaca apoi se pune ceapa la calit in putin ulei dupa care se pun ciupercile tocate si se calesc apoi se pune pasatul spalat foarte bine (cred ca l-am spalat in 30 ape ) trebuie sa se curete foarte bine,se pune sare piper si putin paste de tomate
Se taie...
Se amesteca bine drojdia in putin lapte caldut cu 1 lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu toate ingredientele si se framanta bine (eu il pun la masina de framantat paine)
Din acesta compozitie va ies 3 cazonaci mari si pufosi
Dupa ce a dospit bine aluatul se imparte in 3, iar apoi...
Se ameteca toate pentru aluat si se imparte aluatu in 4 parti egale,apoi se intinde o faoia si se pune intr-o tava unsa si tapetata peste care se pune rahatul taiat felite foarte subtiri se aseaza in rand una alnag alta apoi se intindea cea de a doua foaie si se pune peste rahat,apoi se pune nuca...
Aluat:se amesteca bine galbenusurile cu zaharul,apoi untul si faina si se framanta un aluat omogen
Umplutura:
se paseaza bine branza care se freca cu untul apoi 8 galb,smantana,zaharul,faina,vanilia,stafidele si sarea
Intr-o tava rotunda se intinde o foaie si tot din acel aluat se...
BLAT:
se amesteca bine 8 galb cu zaharul si apa fiarta se mixeaza bine apoximativ 15-20 minute pana se face o spuma albicioasa,dupa care se pune cacao ,prafu de copt si faina si se mixeaza foarte bine apoi se pun albusurile batute bine (fara nimic ,doar albusurile batute )si nu se mai mixeaza...
BLAT.Se bat bine 6 albusuri apoi se pune zaharul si se mai bate dupa acre nu se mai bate cu mixerul si cu o patula se amesteca bine cu nuca macinata ,faina si praful de copt dupa care se pune la cuptor pentru 30 minute aproximativ de pinde de foc
CREMA:ARE 3 FAZE FOARTE IMPOTANTE dac nu...
Blatul alb : Se bat albusurile spuma tare apoi se pune zaharul, nuca de cocos si faina. Se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se lasa deoparte, nu se pune inca la cuptor.
Blat maro : Se bat 4 albusuri bine, apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga...
Se unge o tava cu ulei poi se pune hartie sau staniol
Se combina zaharul,sarea,untul,smantana si jeleuril si se pun pe foc pana se topeste jeleu si untu 4-5 minute dupa care inca 5 minute sa firba
Se imparte compozitia in 2 parti egale intr-una se pune ciocolata negara si 2 vanilii si...
Ciuperci umplute cu cascaval
Se curata ciupercile si se cot piciorusele, care se toaca marunt si se calesc putin cu ceapa in putin unt topit . Se adauga sare si piper, iar dupa ce se racesc se amesteca cu casacavalul ras si untul Se unge un vas de yena bine cu unt apoi se aseaza palarioarele de ciuperci si se pun...
Piftie
Se spala bine carnea apoi se pune la foc cu morcovul,ceapa ,boabele de piper si sarea si se lasa sa fiarba la foc mic 4 ore aproximativ (intre timp se mai spumeaza carnea). Apoi se pune usturoiul pisat si gelatina si se mai lasa sa fiarba putin. Se strecoara bine, se pune zeama in...
Paine inimioara
Se ameteca drojdia cu apa calduta si zaharul pana se dizolva bine apoi se pune in masina de paine peste faina si untul topit,se lasa la framanatat si dospit apoi se pune in tava si se se mai lasa sa creasca15-20 minute. Se unge cu putin ulei sau miere de albine si se pune la cuptor pentru 35...
Cremvusti cu jamon pane
Se dau cremvusti prin ou, apoi prin faina, si repetam inca o data operatiunea, dupa care ii prajim in ulei bine incins. Se servesc cu mustar, ketchup sau ca si garnitura langa cartofi ,pilaf................sau ca si aperitiv arata grozav
Pufoasa cu nuca si cuburi de mere
Se curata merele de coaja si apoi se taie cubulete mici Nuca se macina marunt, se amesteca ouale intregi cu zaharul, faina si nuca macinata, apoi se pune uleiul, smantana, sarea, scortisoara si praful de copt, iar la final merele taiate cubulete Se toarna toata compozitia intr-o tava...
Ciorba de miel cu leustean
sincer nici nu eram acasa cand sotul meu a facut ciorba cada am venit era aproape gata,asa ca am sa va zic reteta dupa cum mi-a zis el ca a pregatit A curatat toate zarzavaturile si le-a taiat cubulete(are o rabdare........)apoi le-a pus la fiert.Cranea de miel a fiert-o in prealabil in oala...
Paste fainoase colorate fierte in lapte
Se pune laptele la fiert cu putin sare ,cand fierbe se pun pastele fainoase si se amesteca bine sa nu se prinda (la foc mic) apoi se pune zaharul iar la final vanilia si esenta de rom iar daca e prea moale se mai pun 2 lingurite de gris in ploaie Se pun in boluri mici sau farfurioare de desert...
Cosulet cu branza
se ameteca toate pana devine o crema apoi se orneaza pe frunze de salata cu feliute de rosii ,boabe de piper................ se decoreaza dupa bunul plac si imaginatie
Platou rece cu aperitiv
se taie toate si se aranjeaza in graba pe platou.................asa am pregatit eu la o urgenta mare ,se decoreaza dupa bunul plac
Paine cu ou si cascaval
Se taie franzela in felute nu foarte groase apoi se pune cate 1 lingurita de lapte pe amblele parti dupa acre se trec prin oul batut cu sare si cascaval ras ,se prajesc in ulei bine incins Se servsc cu multa pofta si cu un ceai de fructe cald................ne amintim de zilele din...
Pilaf cu ciuperci la cuptor
se culeste in putin ulei ceapa, morcovul,telina si patrunjelu radacina,toate tocate apoi se pune 1 lingurita de boia dulce apoi ciupercile curatate si taiate cubulete potrivite orezul se spala si se ameteca cu toate sare,piper patrunjel verde si zarzavaturile Se pun toate intr-un vas uns...
Clatite umplute cu ciuperci si garnitura
SE fac calatite normale dar fara zahar. Se toaca ceapa si se caleste cu ardeiul rosu apoi se pune morcuvul ras si apoi ciupercile tocate ,sare,piper si apa putin si se la sa sa firba bine pana scade apa Se umplu clatiteke cu cate 2 linguri fin compozitie (sa nu fie subtire) apoi se...
Paine impletita dublu
Se ameteca bine apa calduta u sarea si zaharul brun apoi se pune drojdia si se amteca bine dupa care eu le pun la masina de paine (pe programul de framantat+dospit ) se pune faina uleuiul si untu topit si laptele praf Dupa ce a dospit bine se imparte aluatu in 2 parti si se fac 2 paine...
Pulpe de curcan pane
Se curata bine pulpele si eu le tai in 3 ca sant mari nu foarte mari dar oricum sa se patrunda bine ,apoi se sareaza si se puipereaza si eu pun si putin praf de usturoi dupa care se lasa putin sa intre sarea in ele Se dau prin oul batut apoi prin faina alba de 3 ori prin ou si de 2 ori prin...
conopida cu ceapa
Se fierbe conopida si brocoli (eu le fierb pe aburi) le fierbeti in apa cu putina sare 20 minute apoi se lasa la rece duca care se toaca marunt(cu badidora) apoi se pune maioneza si ceapa toca afin ,sare si piper iar la final daca doriti si putin smanatana e mai gustoasa E super buna ,sotul...
ciorba de omleta
Se prepara omleta din 10 albusuri si 8 galbenusuri (2 raman pnetru final la dres cu smantana) se ameteca bine cu putin sare apoi se pune ardeiul rosu taiat cubulete si patrunjel verde tocata si se coc 2 omlete in tigaie cu capac ,dupa care se intorc pe capac si se coc si pe partea cealalata si...
Musaca in vas roman
Se fierb cartofi in coaja apoi se taie feliute subtiri Ouale gata fierte (de la paste) se curata si se taie rondele si ele Se unge vasul roman bine cu unt apoi se pune un stata de cartofi taiati,unul de oua taiate si apoi branza,dupa acre se pune sare si piper si cubulete mici de unt,dupa...
Cum se face coliva cu ciocolata
Cum se face coliva cu ciocolata: graul se spala foarte bine apoi se lasa sa stea in apa aproximativ 3 ore, dupa care se pune la fiert cu sarea. Zaharul si apa se pun sa fiarba, apoi se pune graul si se lasa sa fiarba aproximativ 3 ore la fac potrivit sa scada bine apa. Apoi se amesteca cu...
Sarmalute combinate si cu costita
Se caleste ceapa putin apoi se pune orezul si condimentele apoi se ameteca cu carnea si oul si 4-5 linguri pasta de tomate dupa care se impacheteaza sarmalutele ( eu le fac mai mici) Sarmalutele cu pasat,tot asa se caleste ceapa putin apoi se spala foarte bine pasatul in foarte multa apa...
SALATA DE BOEUF CU BACON SI CASCAVAL
Se taia toate cubulete mici ,apoi se pune mazarea ,(daca vreti puteti sa tocati pieptul ,noi l-am taiat cubulete mici) si smantana se ameteca bine toate apoi se pune maioneza Se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia daca puneti smantana e mult mai buna si nu e asa gretoasa
Oua vopsite
eu spal bine ouala inainte apoi la pun la fiert in apa cu sare si otet Apoi daca le fac cu frunzulite tai un ciorap de dama in bucatele ,fixez frunzulita pe ou si apoi il prin pe ou dupa care il leg cu ata si il pun in solutie,apoi se taia ciorapu se scoate frunzulita se lasa sa se usuce si...
DROB CU MASLINE
Se spala bine pipotele si inimile si se pune la fiert cu putina sare Ficatu se curata bine apoi se spala si dupa ce sant fierte pipttele si inimile se ameteca toate si se pun impreuna cu putin ulei intr-o cratita Pieptul de curcan se taie bucatele si se fierbe si el putin cu sare apoi se...
Sarmalute cu pasat in vas roman-post
Se curata ceapa si ciupercile si se toaca apoi se pune ceapa la calit in putin ulei dupa care se pun ciupercile tocate si se calesc apoi se pune pasatul spalat foarte bine (cred ca l-am spalat in 30 ape ) trebuie sa se curete foarte bine,se pune sare piper si putin paste de tomate Se taie...
Cozonac pufos
Se amesteca bine drojdia in putin lapte caldut cu 1 lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu toate ingredientele si se framanta bine (eu il pun la masina de framantat paine) Din acesta compozitie va ies 3 cazonaci mari si pufosi Dupa ce a dospit bine aluatul se imparte in 3, iar apoi...
Domino
Se ameteca toate pentru aluat si se imparte aluatu in 4 parti egale,apoi se intinde o faoia si se pune intr-o tava unsa si tapetata peste care se pune rahatul taiat felite foarte subtiri se aseaza in rand una alnag alta apoi se intindea cea de a doua foaie si se pune peste rahat,apoi se pune nuca...
Pasca cu brinza de vaci
Aluat:se amesteca bine galbenusurile cu zaharul,apoi untul si faina si se framanta un aluat omogen Umplutura: se paseaza bine branza care se freca cu untul apoi 8 galb,smantana,zaharul,faina,vanilia,stafidele si sarea Intr-o tava rotunda se intinde o foaie si tot din acel aluat se...
Mingi de zapada
BLAT: se amesteca bine 8 galb cu zaharul si apa fiarta se mixeaza bine apoximativ 15-20 minute pana se face o spuma albicioasa,dupa care se pune cacao ,prafu de copt si faina si se mixeaza foarte bine apoi se pun albusurile batute bine (fara nimic ,doar albusurile batute )si nu se mai mixeaza...
SNIKERS
BLAT.Se bat bine 6 albusuri apoi se pune zaharul si se mai bate dupa acre nu se mai bate cu mixerul si cu o patula se amesteca bine cu nuca macinata ,faina si praful de copt dupa care se pune la cuptor pentru 30 minute aproximativ de pinde de foc CREMA:ARE 3 FAZE FOARTE IMPOTANTE dac nu...
Desert prajitura Noaptea venetiana
Blatul alb : Se bat albusurile spuma tare apoi se pune zaharul, nuca de cocos si faina. Se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se lasa deoparte, nu se pune inca la cuptor. Blat maro : Se bat 4 albusuri bine, apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga...
Turnulete
Se unge o tava cu ulei poi se pune hartie sau staniol Se combina zaharul,sarea,untul,smantana si jeleuril si se pun pe foc pana se topeste jeleu si untu 4-5 minute dupa care inca 5 minute sa firba Se imparte compozitia in 2 parti egale intr-una se pune ciocolata negara si 2 vanilii si...