nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete

Iepuras cu suc de portocale -post

In Mancaruri de post la 30 Mar 2010

Se amesteca praful de copt cu faina zaharul si apoi se pune sucul de portocale si uleiul,coaja de lamaie ,vaniliile Se pune in forma de iepuras (eu am de silicon)si se pune la cuptor pentru 50-60 minute 160 grade Cand e gata se verifica cu scobitoarea apoi se lasa la rece dupa care se...

Tocanita cu mamaliguta de post

In Mancaruri de post la 30 Mar 2010

Se ferbe soia in apa cu vegeta sa fie fiarta destul de bine(aproximativ 20 minute) Se pun cubuletele se soia in ulei sis e lasa sa se calesca putin fara ceapa,apoi se pune ceapa taiat pestisori ,foile de dafin sare,piper,delikatu 1 lingurita si 1 canita de apa se lasa sa fiarba impreuna...

Bors cu cartofi-post

In Mancaruri de post la 30 Mar 2010

se curata cartofi se taie cubulete ,la fel si morcovi de curata si se taie rondele apoi se pun la fiert in apa(1 litru) cu sare  si usturoiul pisat marunt ,cand sant fierti se pune borsul se mai lasa sa dea 2-3 coclote si se stinge focul se pune patruhjelul tocat si usturoiul verde tocata si...

Pizza

In Pizza la 29 Mar 2010

Se framanta aluatul de blat si se lasa sa sa creasca putin apoi se pune in tava de cuptor va iasa o tava foarte mare depinde de cuptor sau 2 mai mici sau in forma rotunda va iasa 4 bucati(intindeti foaie si o decupati cu o farfurie sa nu fie groasa fiindca va creste)se aseaza foaia in tava apopi...

Paste de orez cu pesmet

In Mancaruri de post la 28 Mar 2010

Se fierb pastele in apa cu putina sare si putin ulei Se caleste pesmetul in putin ulei apoi se pune zaharul brun si se amesteca bine,iar la final 3 vanilii Se amesteca pastele fierte cu pesmetul si se servesc calde Sant minunate,intr-o clipita s-au topit toate

Mancarica de dovlecel

In Mancaruri de post la 28 Mar 2010

Se curata dovleceii si se taia cubulete Ceapa se toaca si se caleste in ulei ,apoi se adauga dovlecelul taiat cubulete, ardeiul taiat tot cubulete si sosul de soia (se poate si fara). se adauga sare si piper si se lasa sa fiarba 15-20 minute apoi se pune pasta de tomate si mamarul tocat...

Snitel de soia cu garnitura de orez

In Mancaruri de post la 28 Mar 2010

Se pune sa fiarba apa cu delikata si snitelele de soia Se lasa sa fiarba aproximativ 20 minute apoi se scot si se lasa sa se scurga putin Apoi se dau snitele prin amesteca de faina cu apa minerala si putina sare se prajesc in ulei Se servesc cu ganitura de orez sau cartofi.............cu...

Iahnie de fasole

In Mancaruri de post la 28 Mar 2010

Se caleste ceapa tocata in ulei ,apoi se pun sosul de soia, boabele de fasole ,ardeiul taiat bucatele si foile de dafin. se lasa 5-10 minute sa fiarba impreuna si apoi se amesteca faina cu pasta de tomate si se pun peste fasole. se lasa sa dea 2 -3 cloclote si e gata Se serveste cu...

Tartine cu ciuperci

In Mancaruri de post la 28 Mar 2010

Se curata curata ciupercile si se taie marunt Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei,apoi se pun ciupercile taiate si se lasa sa se caleasca bine pana scade apa ,se sareaza si se pipereaza Dupa ce s-au calit bine se pun la scurs sa nu ramana lichid ,apoi se amesteca cu maioneza de post...

Peste pane cu cartofi si mujdei

In Mancaruri de post la 28 Mar 2010

se descongeleaza, se sareaza pestele si se pipereaza apoi se lasa 2 ore la rece (pentru a intra putin sarea in el) dupa care se da prin faina amestecata cu apa si putina sare, se prajeste in ulei se serveste cu garnitura de orez sau cartofi si bineneteles cu grozavul mujdei de usturoi Mujdei:...

Rulada de ton cu crema de masline

In Ton la 28 Mar 2010

Se scurge pestele de ulei apoi se stoarce sucul de la 2 lamai peste peste si se amesteca bine Maslinele,mararul,margarina se amesteca bine si se fac pasta Se pune intr-o forma de chec un strat de ton si se preseaza bine apoi pasta de masline si se preseaza bine apoi iar peste si se preseaza...

Cartofi crocanti in vas roman-post

In Mancaruri de post la 26 Mar 2010

Se curata cartofi se taie in 4-6 depinde cat de mari sant  se pun intr-un vas  se ung bine cu ulei de masline apoi am amestceat faina de malai (am macinat-o cu masina de cafea)cu  putin delicat de zarzavaturi si am presarat peste cartofi apoi am pus putin praf de usturoi si boia de...

Dovlecel pane-post

In Mancaruri de post la 26 Mar 2010

Se curata dovlecei de coaja si se taie rondele nu foarte groase ,se sareaza se pipereaza apoi se trec faina amestecata cu apa minerala(lapte de soia) si putina sare dupa care se prajesc in ulei bine incins Se servesc cu o garnituta de orez sau ................la o vorba cu pritenii,sau un meci...

Orez delicat cu verdeturi-post

In Mancaruri de post la 26 Mar 2010

Se incinge bine uleiul se pune orezul cu zarzavaturile se amesteca bine se pune putina sare si praful de usturoi apoi  se calesc 7-8 minute si se serveste atat calde cat si reci sant fantastic de bune O mancare rapida si de post,cu un gust super bun(depinde de calitate) Se poate servi...

Estofada (tocanita)-post

In Mancaruri de post la 26 Mar 2010

Se pun cu uletele de soia in apa care fierbe cu 2 cuburi de zarzavaturi si se lasa sa fieba 15 minute aproximativ,dupa care se scurg si se calesc in ulei cate-va minute Se pune ceapa taiat pestisori peste cuburile de soia calite deja si se mai lasa sa se calesca imperuna 3-4 minute dupa care...

Crap umplut cu garnitura de cartofi

In Crap / Caras la 26 Mar 2010

Se cutata peste de solzi si de intestine si se spala foarte bine Se ia un ciocanel de lemn si se bate bine pestele pentru a putea sa luma jos carnea si pielea sa nu se rupa Se scoate cu grija carnea apoi se taie in 6-7 bucati si se pune in apa cu sare sa fiarba putin chair 3-4 clocote apoi...

Salata cu ton

In Ton la 26 Mar 2010

Se taie salata bucatele nu foarte mici dar nici mari tare se pune intr-un castronel apoi se taie rosiile in 6 sau in buculete,catravete rondele,la fel si ceapa si ardeiul iar pestele se scurge bine de ulei si se pune bucati Nu se pune nici un condimente peste salata,numai in momentul cand o...

Peste prin malai

In Peste la 26 Mar 2010

Se curata bine pestele se spala si se condimenteaza cu sare si piper  apoi se lasa la rece -2-3 ore dupa care taie bucati   se da prin faina de malai si se prajeste in ulei Se servest cu mamaliguta si cu mujdei de usturoi ...........super bun

Salata cu morcov si telina

In Salate la 25 Mar 2010

Se curata castravetele si se taie .Rosiile se taie cubulete,la fel si ardeiul.Morcovul si telina se rad rin razuitoarea mare,ceapa se taie rondele se ameteca toate se pune otet si sare Morcovul si tenila i da o aroma fantastic de buna Se serveste ca si salata langa o...

Salata de fructe cu caramel

In Salate la 25 Mar 2010

Se taie fructele bucatele si se aseaza pe un platou apoi se pune caramel si zahar brun se serveste rece de la frigider Este grozava cu frisca batura asta in varianat cand nu este de post

Supa de cartofi cu smantana si foi de dafin

In Supe/Ciorbe la 25 Mar 2010

Se curata cortofi si se taie cubulete apoi se pun la fiert cu morcovi curatati si taiati rondele,telina bucatele si ardeiul rosu bucati mai mari,ceapa intrega,sare si putin delikat si se lasa sa fiarba. Se caleste in putin ulei faina si apoi se pune cate putin lapte sa nu se faca cocoloase si...

Salala de icre

In Salate la 25 Mar 2010

Se fierbe gris in lapte cu putina sare(sa fie mai gros putin grisul nici toarte tare nici foarte moale)apoi se lasa la racit. Icrele se curata de pielita daca au si apoi se pune cate putin gris rece si se mixeaza bine si cate putin ulei pana se incorporeaza tot grisul Ceapa se da prin...

Spanac scazut-post

In Mancaruri de post la 24 Mar 2010

Se spala spanacul si se fierbe pe aburi(e mai sanatos)daca nu in apa cu putina sare se opareste putin,apoi se lasa sa se raceasca si se toaca marunt Intr-o craticioara se pune ulei de masline 3-4 linguri apoi usturoiul pisat se lasa sa se calesca 2-3 minute apoi se pune faina si se amesteca...

Rafaello negre (Salam de biscuiti reteta)-post

In Mancaruri de post la 24 Mar 2010

Salam de biscuiti reteta Se rup biscuiti in 4 6 cat de cat si se pune cacao se amesteca bine cu biscuiti rupti Se amesteca laptele de soia (caldut)cu margarina vegetala ,zaharul si caramelul apoi se toarna peste biscuiti si se amesteca bine se pune esenta de rom Miezul de nuca se...

Varza la cuptor-post

In Mancaruri de post la 23 Mar 2010

Se taie varza murata sau se toaca Soia se pregateste dinainte ,se pune sa fierba putin in apa du delicat apoi se lasa sa mai stea putin dupa care daca este prea mare se toaca si se amesteca cu nuatul si patrunjelul verde tocat. Ceapa se toaca si se caleste ,apoi se pune putina boia dulce...

Gogosi in forme-post

In Mancaruri de post la 22 Mar 2010

Se framanta un aluat din faina.apa,ulei,sare,zahar ,coaja de lamaie si vanilii(eu pun la masina de paine(se lasa sa dospeasca 1 ora si mai bine chiar) Se intinde o foaie si se taie in formele dorite (noi am taiat in forme de caluti,bradulet,inimioare,floricele,pui,............) se prajesc...

Salata din salata-post

In Salate la 22 Mar 2010

Se spala salata si se taie (eu am taiat-o marunt,normal se rupe bucati) si se amesteca cu putina sare,otet si daca doriti chiar o ideie de zahar iar apoi putin marar verde(eu nu am pus ca nu am)apoi se stange putin in mana sa se inmoaie putin. Este o salata ce se prepara cand mancam,daca sta...

Piparus de post

In Mancaruri de post la 21 Mar 2010

Se curata rdeiul rosu ,se taie capacul de sus si se scot samburi,apoi se oparesc in putina apa cu sare chair 2-3 minute nu mai mult cat sa se inmoaie putin Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei apoi se pune ardeiul verde tocat sau taiat cubulete si o sa va ramana si de la cel rosu cand i...

Vinete Limba soacrei

In Mancaruri de post la 21 Mar 2010

Vinetele se curata de coaja si se taie pe lungime in 4-6 dapinde cat de mari sant vinetele,apoi se sareaza putin dupa care se prajsesc  in ulei sa intorc de cate-va ori de pe o parte pe alta nu mult tare sa nu se arda Se caleste in putin ulei  ceapa, ardei  tocat sau taiat...

Salata de fasole cu nuca

In Mancaruri de post la 21 Mar 2010

Eu cumpar fasolea fiarta in borcan acum am pus alba dar merge mai bine daca e  fasolea colorata(tarcata cum se mai zice) ardeiul se taie cubulete mici atat cel rosu cat si cel verde(sau puteti sa-l taiati unul pestisori) nuca se macina si se maeteca bine cu usturoul pisat si putin ulei...

Afisate 601 - 630 din 738 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]