nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete

Gogosi cu varza calita-post

In Mancaruri de post la 5 Mar 2010

Se framanta aluatul din faina ,sare drojdie,zahar .ulei , coaja de lamaie  si vanilie(in masina de paine)se lasa sa dospeasca. intre timp se caleste varza tocata marunt in putin ulei cu putina sare ,piper si la final 1/2 borcan de pasta de tomate Dupa ce a dospit aluatul se ia cate o...

Fluture piure de cartofi -post

In Mancaruri de post la 5 Mar 2010

Se curata cartofi si se pun la fiert cu sare ,dupa ce sa-u fiert se scurg de apa si se amesteca bine se zdrobesc bine dupa care se pune margarina si se mixeaza bine apoi se pune cate putin din laptele de soia natural (caldut)si se mixeaza bine ,eu am pus si o lingura de delikat. E un piure...

Suc natural

In Bauturi la 5 Mar 2010

Fructele se storc la storcator, este un suc fantastic de bun si de sanatos (pitici mei nu prea il adora ,zic ca e mai bun.........cel acidulat cola,fanta...chimicale) dar ii mai santajez uneori si beau,daca le pun cu paie colorate sau diferite forme.............daca e impodobit e mai bun(asa zic...

Tractoras

In Mancare copii la 5 Mar 2010

am confectionat cu pitici mei un tractoras (hmmmmm ..... cam ciudat nu?) care apoi a fost mancat cu graba...........pofta buna la rugaminte piticilor l-am postat  "MAMI  IL PUI TE RUGAM PE CALCULATOR SA-L VADA TOTI COPII" asa mi-au spus pitici mei,si eu i-am ascultat

Piftelute cu sos de rosii (post)

In Mancaruri de post la 5 Mar 2010

Se fierbe soia in apa cu delicat,dupa care se toaca Cartofii se toaca(se razuiesc, cum doriti) Painea se inmoaie in lapte de soia si se zdrobeste bine Se ameteca toate impreuna soia,cartofii,patrunjelul verde,usturoiul pisat,paine inmuiata si  se fac piftelute Se prajesc in ulei...

Ardei umpluti -barcuta (post)

In Mancaruri de post la 5 Mar 2010

Se fierbe soia cu putina vegeta apoi se toaca si se ameteca cu 2-3 linguri pasta de tomate,orezul,patrunjelul si daca e prea moale se pune putina faina alba,dupa care se umplu ardeii. Intr-o oala se pun 3-4 litri de apa si se fierb putin cu morcovi taiati si ceapa,dupa care se pun ardei...

Piftelute din soia cu orez

In Mancaruri de post la 5 Mar 2010

Se pun 5oo ml apa sa fiarba cu 2 linguri de delicat dupa care se pune soia si se lasa sa fiarba 8-10 minute impreuna dupa care se ia de pe foc si se mai lasa asa 1 ora buna,iar apoi daca s-a racit intre timp se strecoara de apa ce a mai ramas si se toaca cu masina de carne (cu badidora nu...

Salata de fructe

In Salate la 4 Mar 2010

Se taie  cubulete  toate fructele si se ameteca cu siropul de la compot. Se poate pune, pentru cine doreste si putin coniac, iar deasupra  se poate orna cu frisca (eu nu am pus ,am facut-o de post)

RAFAELLO

In Prajituri la 3 Mar 2010

Se amesteca toate ingrediantele si se la sa la rece in frigider pt 1/2 ore Dupa care se formeaza bilute in mana(eu pun un castronel cu apa langa mine si imi ud mainile din cand in cand,daca e nevoie)si se pun in mijloc cate o aluna sau miez de nuca (optional nu pun nici un tot timpu) dupa care...

PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post

In Prajituri la 3 Mar 2010

Se spala merele si se razuiesc (eu le toc cu badidora cu tot cu coaja)apoi se calesc cu 7 linguri de zahar  si putina scortisoara se lasa la racit Aluat pt 3 foi: Se amesteca faina,margarina,putina sare,zahar,sirop de fructe ,prafu de corp si apa si se face aluatu ,trebuie sa fie un...

Prajitura cu cocos oparit

In Prajituri la 3 Mar 2010

Foile: se amesteca toate  si se fac 2 foi( se lucreaza mai greu putin cu foile s-ar puteasa se lipesac putin ,puneti faina) NU se coc separat.Se intinde o foaie care se pune apoi in tava in care va fi facuta prajitura si se lasa deoparte Se face blatul de cocos :se pune laptele  150...

Prajitura cu mult unt si capucino

In Prajituri la 3 Mar 2010

Se topeste 1 pachet de unt in tava in care se va face prajitura,dupa ce s-a topit se pun  200 g nuca prajita si taiata bucatele mici Se lasa deoparte si se face blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar .Apa 8 linguri de amesteca cu 3 linguri de  capucino  si se...

Melci cu nuca

In Dulciuri la 3 Mar 2010

Aluat: se framanta toate impreuna (eu le pun in masina de paine )dupa care se lasa la dospit.Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 4 parti egale Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe masa in dreptunghi si se unge cu crema de albusuri cu nuca(crema sa ajunga pt toate 4 foile) dupa ce sa...

Oua umplute cu ton

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2010

Se fierb ouale tari apoi se taie in doua ,se scot galbenusurile care se amesteca cu tonul scurs de ulei si pisat,4-5 linguri din pasta de tomate,untul ,3-4 linguri de maioneza,sare si piper.Se umplu ouale cu acest amestec minunat si se pun pe un platou cu maioneza,se orneaza dupa placul fiecaruia...

Cornuri "25 BANI" -retaeta si pt cele de post

In Piine la 3 Mar 2010

Se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza putin cu laptele (apa ) caldut apoi se amesteca cu faina cernuta si se framanta(eu o framant in masina de paine)se lasa la dospit 30 minute apoi pt a se lucra  mai usor cu aluatul fiind cantitate mare se imparte in doua.Apoi fiecare...

Clatite in forma de inimi

In Mancare copii la 3 Mar 2010

Se amesteca toate bine (eu le fac cu mixerul)inclusiv uleiul dupa care se coc ,in forme sau simpla in tigaie sant super buna daca mai rman si a doua zi ,eu pun o folie de plastic peste platoul cu clatite si le pun in frigider,a doau zi le scot afar si se pot incalzi la microunde

Torturi cu fructe si frisca

In Torturi la 3 Mar 2010

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri Albusurile se bat spuma bine apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare dupa care se pune zeama de lamaie apoi se amesteca cu o spatula si se pun 8 galbenusuri +5 linguri de apa rece,apoi faina si se amensteca usor. Se coace in tava...

Ratuste cu branza

In Mancare copii la 2 Mar 2010

Eu fac mamaliguta nu foarte tare (din faina glisata e mai buna) Dupa care i intind pe o farfurie cu lingura inmuiata in putin unt topit Dupa care se pune cascaval sau branza apoi se prinde bande in mansa si se face ca o minge dupa care se modeleaza ratustele sau ce forme doriti se servsc...

Ciorba de salata cu lapte de soia-post

In Supe/Ciorbe la 2 Mar 2010

Se curata usturoiul si se piseaza ,apoi se caleste in putin ulei de masline 1-2 minute dupa care se pune salata sapalat si taiat marunt,se lasa sa se inmoaia putin salata in ulei la foc mic  amestacand continu sa nu se prinda. Dupa se sa calit putin salata se pun 2-2,5 litri de apa ,sarea...

Tocanita de ceapa cu praz

In Mancaruri de post la 2 Mar 2010

Se curata ceapa si se toaca marunt impreuna cu prazul numai partea alba pana la frunze(daca nu aveti praz nici o problema eu fac si fara si e minunata) Se caleste in ulei aproximativ 15 minute ,dupa care se pune boiaua de ardei si cubulete mici de  cartofi ,apoi ardeiul tocat si el si se...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2010

Se amesteca 4 oua cu untul topit si racit,faina ,sarea si praful de copt Se taie cubulete mici si marunte salamul,sunca,maslinele,ardeiul,patrunjelul Se amesteca toate taiate cu compozitia din faina se pun in tavi de cozonac unse in prealbil cu puitn ulei si eu pun o folie de aluminiu(se...

Ursulet din chec

In Mancare copii la 1 Mar 2010

Se bat albusurile spuma apoi se pune zaharul si vanilia. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt si zeama de lamaie apoi se pune apa si uleiul,dupa care se amestecac toate cu albusurile batute,apoi se pune faina. Se poate lasa o parte sa se puna cacaco Se coc in diferite forme sau...

Sandvici de post

In Mancaruri de post la 1 Mar 2010

Eu pregatesc asa nu e mare lucru.Se fac piftele din cartofi(eu am facut cu garbanzos si cartofi,am reteta postata) le fac stil placintute mai mici de marimea unei cani(le formez in mana cu mana uda) si le prajesc in ulei. Se taie chiflele in doua se ung cu putina margarina vegetala(nu toate...

Sarmalute cu ciuperci-post

In Mancaruri de post la 1 Mar 2010

Se caleste ceapa tocata cu morcovul si telina 3-4 minute,apoi se pune vegeta naturala,ciupercile tocate si se mai lasa sa se caleasca 4-5 minute. Se pun apoi 4-5 linguri pasta de tomate, orezul spalat si se mai lasa la foc mic 4-5minute. Se formeaza sarmalutele mai mici mai mari cum doriti si...

sandwich pt pitici

In Mancare copii la 28 Feb 2010

Se unge chifla cu crema de banza sau unt (dupa preferinta)se pune frunza de salat verde,o felie de banza topita,piftea sau salam,felii de rosii,castraveti si ardei,apoi iar felie de banza topita,salata verde si chifla.Se servesc cu ketchup ,mustar. Este un sendvici foarte bun pt pitici de...

ardei rosu gras-muratura,garnitura

In Conserve la 28 Feb 2010

Se spala ardeiul,apoi se taie feliute de 3 cm in lungine ,dupa care se aparesc intr-o oala cu apa 3-4 minute nu mai mult ,apoi se lasa la scurs.SAU se mai poate pregati si altfel adica,sa taieti ardeiul foarte fin si subtire si atunci va fi ca o pasta care se poate folosi pt fripturi,gratare(e...

Ciorba cu moare (zeama de varza)

In Supe/Ciorbe la 28 Feb 2010

se curata radacinoasele si  se taie cubulete, la fel si ardeiul rosu, apoi se calesc in putin ulei de masline 3-4 minute Intr-o oala se pun 4 litri de apa si ceapa cu delicatul sa fiarba,dupa care se adauga radacinoasele calite .Se lasa sa dea 2-3 clocote impreuna ,apoi se pun conopida,...

Brocolli cu maioneza de post

In Mancaruri de post la 28 Feb 2010

Se spala brocoli si apoi se desface buchetele ,dupa care se inabusa  bine sau se fierbe in apa cu `putina sare,apoi se toaca marunt si se ameasteca cu usturoiul iar cand s-a racit bine se amesteca cu maioneza. E super bun pe paine uscata,cu masline.Pacat ca nu se consuma mai mult brocoli...

Piept de curcan cu garnitura

In Curcan la 27 Feb 2010

Se taie pieptul de curcan feli nu forte subtiri si se pune in lapte 2-3 ore apoi se  condimenteaza cu sare si piper dupa care se lasa putin cu condimentele apoi se prajeste pe gratar. Zarzavaturile se calesc in putin ulei de masline (cat scrie pe punga 7-8 minute ) dupa care se pune pe...

Salata aperitiv spaniola

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2010

Se taie salata bucatele mici ,morcovul,patrunjelul si telina se rad prin razuitoarea cu gauri mici,castravetele se taie in 4 si apoi cubulete ,sidiile la fel taiate mici,ouale se fierb tare si se razuiesc prin razuitoarea cu gauri mari,ardeiul se taie cubulete,telemeaua si cascavalul la fel tot...

Afisate 691 - 720 din 738 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]