oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE872
PRIETENI272
Retete

Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)

In Mancaruri de post la 15 Noi 2017

Granulele de soia le pui la fiert în apă rece, cu puțină sare și le lași să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Le scurgi de apă și le lași să se răcească. Dovlecelul îl cureți de coajă și îl dai pe răzătoarea mică și îl storci bine de apă....

Supa crema de mazare si broccoli

In Supe/Ciorbe la 13 Noi 2017

Topești untul și pui cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe să se călească un minut. Adaugi buchețelele de broccoli, mazărea și 1/2 legătură de pătrunjel, acoperi cu apă și lași să fiarbă 30 de minute. Adaugi sare și piper după gust. Când legumele sunt...

Aperitiv cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2017

Mai întâi fierbi cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă cu puțină sare. După ce au fiert bine îi treci prin jet de apă rece și îi cureți. Îi tai în jumătăți și le scobești interiorul, cu ajutorul unui cuțit cu...

Desert tarta cu pere

In Prajituri la 10 Noi 2017

Cerni faina, o amesteci cu untul, taiat bucatele, pana se uniformizeaza. Adaugi, pe rand, ouale, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si framanti bine pana obtii un aluat uniform. Il lasi la rece 30 de minute, dupa care asezi aluatul intr-o forma de...

Desert tarta cu mure si aluat sfaramicios

In Prajituri la 10 Noi 2017

Pui faina intr-un vas, adaugi sarea, untul, smantana, esenta de vanilie, zaharul batut cu oul, praful de copt si se framanti un aluat potrivit de tare. Speli murele si le scurgi de apa intr-o strecuratoare. Pentru razatura, amesteci untul moale cu zaharul si cu faina si framanti un aluat, pe...

Desert tarta cu mere si crusta de nuci

In Prajituri la 10 Noi 2017

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare....

Desert prajitura pufoasa cu mere

In Prajituri la 10 Noi 2017

Bati ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce amestecul se albeste, isi tripleaza volumul si e ca un fir continuu. Amesteci faina cu praful de copt si apoi o cerni si o adaugi treptat in compozitia de oua si amesteci. Adaugi untul moale si mixezi pana la absorbtia completa. Cureti...

Tarta cu legume

In Mancaruri de legume la 10 Noi 2017

Pui cartofii la fiert, in coaja, cu putina sare. Pentru aluat, cureti cartofii dupa ce se racesc si ii dai pe razatoarea mare, apoi ii amesteci cu faina, galbenusurile, untul si un praf de sare. Aluatul obtinut il intinzi in foaie si il asezi intr-o forma de tarta unsa si tapetata imbracand si...

Tarta cu branza, dovlecei si rosii cherry

In Mancare copii la 10 Noi 2017

Lasi foietajul sa se decongeleze in frigider. Toci ceapa marunt si o pui la calit in 2 linguri de ulei. Cureti dovlecelul, il tai felii si il adaugi peste ceapa. Il lasi la calit pana se inmoaie. Lasi compozitia sa se raceasca. Mixezi branza si o amesteci cu ouale batute cu sare si piper....

Aperitiv tarta cu ciuperci, piept de pui si porumb

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2017

Faina, sarea si untul le amesteci pentru a obtine un aluat sfaramicios. Bati oul si il amesteci cu otet si 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila si il dai la rece pentru o ora. Pentru umplutura, dai carnea prin masina de tocat, tai...

Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

In Ficat la 10 Noi 2017

Prepari aluatul din ingredientele enumerate mai sus si il lasi la frigider 30 de minute. Tai ficateii de pui si ciupercile in bucatele mici si ii calesti in 4 linguri de ulei. Ii condimentezi dupa gust cu sare si piper si ii lasi la racit. Ungi vasul yena cu unt si intinzi o foaie din aluat....

Aperitiv placinta colorata

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2017

Amesteci bine ingredientele pentru blat, iar aluatul format il lasi la rece pentru 2-3 ore. Toci marunt mararul. Razi branza si o amesteci bine cu ouale si mararul tocat. Intinzi o foaie groasa de aluat si o pui in tava unsa si tapetata cu faina.  Peste foaie pui un strat de branza,...

Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2017

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.Pentru umplutură, cureți vânăta de coajă, o tai cuburi şi o presari cu sare. O lași aşa 10 minute. Într-o tigaie, încingi uleiul...

Desert placinta cu mere si stafide

In Prajituri la 1 Noi 2017

Din branza de vaci, ou, faina cernuta cu praful de copt, zaharul pudra si un pliculet de zahar vanilat, framanti un aluat neted. Il lasi apoi sa se odihneasca la rece, timp de 30 de minute. Intre timp, cureti merele de coaja si le tai cubulete.  Din aluat faci o foaie groasa de 5 mm si o...

Tarta cu legume

In Mancaruri de legume la 30 Oct 2017

Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut, apa și sarea. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider. Întinzi...

Desert briose cu banane

In Prajituri la 30 Oct 2017

Intr-un vas freci untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adaugi ouale, amesteci si pui bananele maruntite cu furculita. Adaugi faina, esenta de vanilie si praful de copt si amesteci din nou. Ungi formele de briose si le umpli pe ¾ cu aluat. Le dai la cuptor...

Desert briose cu dovleac

In Prajituri la 30 Oct 2017

Cureti dovleacul de coaja si de seminte si il tai bucati mici, apoi il pui la fiert intr-o oala cu o cantitate mica de apa, acoperit cu capac.Cand dovleacul este moale, scurgi apa si faci un piure pe care-l lasi sa se raceasca. Bati untul spuma cu zaharul si un praf de sare. Adaugi zaharul...

Desert prajitura cu branza si ananas

In Prajituri la 30 Oct 2017

Amesteci intr-un castron faina cu zaharul pudra si cacaua. Faci o gaura in mijloc si adaugi untul si oul, apoi framanti un aluat omogen. Il imparti in doua parti, formezi doua bile, le pui in pungi si le introduci in congelator. Le lasi pentru 30 de minute.  Intre timp, amesteci branza cu...

Culibiaca (Placinta cu carne tocata)

In Vita la 27 Oct 2017

Carnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde. Ceapa o înăbuşi în ulei, adaugi carnea tocată, continuând înăbuşirea circa 10 minute. Lași...

Desert tarta cu mere si nuci

In Prajituri la 25 Oct 2017

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoare. Le...

Paste cu branza la cuptor

In Spaghete la 25 Oct 2017

Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le strecori, le treci pe sub un jet de apă rece și le lași la scurs. Mixezi ouăle cu smântâna, apoi adaugi brânza de vaci și omogenizezi.  Condimentezi cu sare si piper. Adaugi șunca tăiată cubulețe și...

Ciorba de purcel

In Ciorbe la 25 Oct 2017

Speli carnea, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi bine spuma. Cureți toate legumele și le speli bine. Ceapa, roșia, dovlecelul și ardeiul le toci cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și lei...

Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2017

Fierbi cuburile de soia în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine într-o sită.  Intre timp, tai cubulețe șunca și ardeiul roșu spălat, toci mărunt pătrunjelul și dai pe răzătoare mozzarella, apoi le pui într-un castron, adaugi și soia și le...

Desert biscuiti cu unt si cacao

In Dulciuri la 24 Oct 2017

Cerni făina împreună cu cacaua și sarea. Mixezi untul aflat la temperatura camerei și tăiat cubulețe împreună cu zahărul pudră și zahărul brun până la o consistență pufoasă. Adaugi oul rece și omogenizezi compoziția. Adaugi apoi făina cernută împreună...

Spaghete cu ficatei de pui

In Spaghete la 24 Oct 2017

Cureți ficățeii de pielițe, îi speli și îi tai cubulețe mai mici și le tragi un clocot pentru 5 minute. Cureți usturoiul și îl feliezi. Cureți ceapa verde și o tai rondele. Încingi uleiul de măsline într-o tigaie și pui usturoiul și ceapa verde. Le...

Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine

In Prajituri la 20 Oct 2017

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt (unsă cu unt) în care așezi pișcoturile în mod uniform. Desfaci conserva de mandarine, strecori sucul, iar mandarinele se lași la scurs. Cu sucul din conservă, însiropezi pișcoturile, dar nu foarte tare. Separi albușurile de...

Mini tarte cu conopida si broccoli

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2017

Desfaci buchețelele de conopidă și broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu sare și piper. Întinzi aluatul de foietaj dezghețat, îl decupezi și apoi îl transferi în formele de mini tarte unse cu...

Desert tarta cu pere si branza

In Prajituri la 16 Oct 2017

  Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul. Întinzi...

Conopida cu ardei si cascaval

In Mancaruri de legume la 15 Oct 2017

Desfaci conopida și o fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust, cu sare și piper.  Speli ardeiul gras și îl tai felii. Pui...

Piept de rata cu legume la tigaie

In Rata la 13 Oct 2017

Începi prin a scoate pieptul de rață din frigider cu măcar o oră înainte de a-l pregăti. În felul acesta carnea va ajunge treptat la temperatura camerei. Crestezi cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit pielea pieptului de rață făcând tăieturi în...

Afisate 421 - 450 din 872 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]