Cannelloni cu ricotta si spanac

de - Andreea - in Cannelloni, 31 Oct 2015 | 4798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 foi lasagna
  • 200 gr ricotta
  • 400 gr spanac salbatic
  • 4 catei usturoi
  • 600 ml suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • busuioc proaspat
  • 150 gr parmezan
  • nucsoara
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu ricotta si spanac:

Spanacul il spalam si il punem la fiert in apa fierbinte cu sare . Cand a fiert , il punem intr-o sita astfel incat sa se scurga bine de apa de fierbere . 

Punem o tigaie cu putin ulei , calim 2 catei de usturoi   si adaugam spanacul . Lasam la foc potrivit potrivind de sare si piper . Cand spanacul este bine calit inchidem focul si indepartam usturoiul . 

Intr-un castron punem spanacul , ricotta ,nucsoara,o lingura plina cu parmezan si amestecam bine cu o lingura de lemn . 

Intr-o alta tigaie punem la calit in ulei , restul de usturoi,sucul de rosii , sare si piper . Adaugam o lingurita zahar si putina apa . Dam la foc mic si lasam sa fiarba pana ce sucul scade si obtinem consistenta sosului dorit .La final adaugam busuiocul proaspat  .

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si punem sa fiarba 3 minute fiecare foaie de lasagna . Le scoatem pe un prosop . 

Luam o foaie lasagna , punem din compozitia de ricotta si spanac si rulam . Procedam astfel pana terminam foile de lasagna . 

Intr-un vas ptr cuptor punem un strat de sos de rosii ,presaram parmezan , asezam un strat de cannelloni si acoperim cu suc de rosii si iarasi parmezan . 

Dam vasul la cuptor la 180 grade . 

Pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu ricotta si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu ricotta si spanac