Linte cu carnati de bere si ciolan afumat

de Ina in Mancaruri cu carne, 12 Mar 2013 | 5395 vizualizari

 

Bogata in fier si proteine, lintea este recomandata in dieta anemicilor, a femeilor aflate la menstruatie si a persoanelor care tin post indelungat.

 

INGREDIENTE

  • 300 g linte
  • 2 linguri cu unt
  • 2 cepe
  • 2 linguri legume uscate ( de la SanoVita )
  • 2-3 cani cu apa
  • 200 g carnati de bere
  • 130 g ciolan afumat dezosat
  • un borcan rosii in bulion
  • sare
  • patrunjel verde
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu carnati de bere si ciolan afumat:

Punem lintea la inmuiat. Tocam ceapa si o calim in doua linguri cu unt, apoi adaugam legumele uscate si lintea ( care intre timp si-a dublat sau chiar triplat volumul ) . Stingem cu o ceasca de apa clocotita. 

Adaugam rosiile in bulion si lasam sa dea 2-3 clocote. Potrivim de sare si piper, apoi transferam totul intr-un alt vas termorezistent,  pe care o vom pune la cuptor.  Asezam in vas carnatii de bere si bucatile prajite de ciolan afumat . Dam la cuptor pentru cca 30 minute, pana ce lintea se inmoaie complet. Servim fierbinte, cu patrunjel verde tocat.

TIPS-URI

1

Timpii de fierbere difera in functie de culoarea lintei. Cea rosie fierbe cel mai repede. Cu cat lintea este mai inchisa la culoare, cu atat fierbe mai greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu carnati de bere si ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte cu carne de porc