Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Un desert usor de realizat dar foarte bun!!!Puteti opta sa faceti crema de vanilie in casa(e mult mai delicioasa),eu am facut la plic ca mi le cumparase mama de vreo 3 luni si tot le tineam acolo si nu aveam unde sa le folosesc,asa ca la una i-am gasit intrebuintarea;)
Spalam merele si le stergem de stopii de apa.
Le curatam de coaja,apoi le scoatem cotorul,usor fara a le rupe.
Intr-un castronel amestecam nuca macinata cu zaharul pudra,cacaua si esenta de rom.
Luam o tava si asezam hartie de copt in ea.
Punem merele in tava si le umplem cu nuca pregatita.
Deasupra presaram pliculetul de zahar vanilat si cele 2 linguri de zahar tos.
Untul il taiem bucatele mici si punem pe fiecare mar ,dar si intre ele.
Dam tava in cuptorul incins.la o temperatura potrivita si o lasam acolo pana ce merele se inmoaie putin.
Preparam crema :punem praful de crema intr-un bol,zaharul pudra si laptele rece de la frigider.
Mixam bine pana obtinem o crema omogena.
Cand merele sunt gata ,le scoatem si le lasam la racorit.
Servim alaturi de crema de vanilie!!!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola