Vitel sote cu vin alb

de Irina in Vita, 24 Ian 2010 | 5919 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • rasol alb de vitel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • 50 g unt sau ulei de masline, la alegere
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel sote cu vin alb:

Rasolul se taie in felii groase de 1 cm, se condimenteaza, se ung feliile bine cu ulei de masline si se lasa cateva ore la rece. Se topeste untul intr-o tigaie(sau ulei pentru cei ce tin diete) si se pun feliile de vitel la incins. Se intorc cu grija pe ambele parti, se adauga rosiile taiate jumatati si usturoiul pisat, se acopera cu un capac si se lasa la inabusit. Daca vreti sa se patrunda carnea mai bine se poate adauga putina apa sau supa de legume si se lasa mai mult timp la fiert. Se verifica din cand in cand sa nu se evapore zeama. Se stinge cu vin si se mai lasa o vreme pe foc.

Noi am servit friptura doar cu salata, dar a fost excelenta. O masa usoara si gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel sote cu vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

1558 puncte

 Merisor

1100 puncte

oanapl

1010 puncte

cristina1985

200 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute umplute cu masline verzi