Escalop de vitel cu ciuperci
Postat de: gaby_d in VitaSe portioneaza carnea ca pentru snitele. Se bate cu ciocanul pentru carne, pe ambele parti. Se condimenteaza feliile cu sare si piper si se trec prin faina. Se incinge ulei in tigaie. Se pun...Citeste continuarea
Ecler
Postat de: mamaieelena in PrajituriIntr-o cratita am pus apa cu zaharul, sarea si margarina la foc si cand a clocotit am pus faina toata odata si am amestecat vertiginos, sa nu ramana cocoloase. Se pune la rece (eu am pus-o...Citeste continuarea
Eclere-aluat cu untura
Postat de: alinutza1983 in Prajituri1. Se pune la fiert 1 pahar de apa cu untura, iar in momentul in care aceasta clocoteste, se ia de pe foc, se adauga faina in ploaie si se amesteca fara intrerupere. 2. Se pun ouale rand pe rand...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: aziz in PrajituriGogoselele: Se fierbe apa cu uleiul intr-o cratita. La primul clocot se toarna toata faina o data se trage cratita de pe foc si se amesteca energic aluatul. Cand aluatul este caldut...Citeste continuarea
Eclere cu banane
Postat de: mimmi in DulciuriSe pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina,se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea
Escalop de porc cu ciuperci
Postat de: panacris in PorcCarnea (pulpa sau fleica de porc) se taie fideluta si se prajeste in ulei de masline (eu am folosit tigaia Wok!) Ciupercile decongelate se pun peste carnea rumenita si se fierb acoperit pana se...Citeste continuarea
Enchiladas cu spanac
Postat de: Cantboilanegg in PuiIn primul rand incepem prepararea sosului de urzici sau spanac! Urzicile se spala bine, sub un jet de apa rece si se fierb in apa cu putina sare! Dupa fierbere se scurg de apa si se maruntesc cu...Citeste continuarea
Easy Chai Masala
Postat de: mitinita in BauturiSe amesteca toate ingredientele intr-un container inchis ermetic (merge la borcan). La o cana de ceai negru se folosesc 2 lingurite. Citeste continuarea
Eclere cu crema de prajituri cu...
Postat de: mihaelab in Prajiturise pune apa intr-un vas(mai sigur un ceaun)peste care se adauga margarina (200gr) si se lasa sa se topeasca, dupa care adaugam zaharul si sarea. Se amesteca bine pana se topeste. Dupa ce s-a topit...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie
Postat de: bitza in PrajituriCojile: S e pun pe foc apa si margarina si se fierb pana dau in clocot.Cand fierb se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.Se lasa la...Citeste continuarea
Eclere cu capsuni si ciocolata
Postat de: comanligia in PrajituriCojile se fac astfel: se fierbe apa cu uleiul si putina sare, apoi se pune faina cat cuprinde sa fie o coca nici prea tare nici prea moale. Se da la racit. Intre timp se face crema astfel: se...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: RuxyRux in PrajituriPentru a face aluatul, punem intr-un vas apa si uleiul si dam un clocot. Adaugam rapid faina in ploaie si amestecam bine de tot. Dam deoparte de pe foc si lasam 5 minute la racit. Adaugam ouale...Citeste continuarea
Eclere cu visine si crema de lamaie
Postat de: comanligia in PrajituriPrepararea cojilor:se pune apa la fiert apoi se adauga untul,sare,si faina si se amesteca pana devine o coca,se da cratita de pe foc si se adauga ouale unul cate unul amestecand pana se leaga...Citeste continuarea
Eclere aperitiv cu branza si jambon
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriPrepararea cojilor de eclere: apa se pune la fiert,apoi adaugam untul, putina sare, faina si se amesteca bine si se da de pe foc. Se pun oulale cate unul pe rand si se amesteca,se pune coca...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: Bunica in PrajituriIntr-o cratita se pun la fiert apa cu uleiul. Se fierb pana dau in clocot. Dupa ce au dat in clocot, se stinge focul si se toarna faina, amestecandu-se bine (sa nu se faca, cocoloase). Se...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: meosiris in PrajituriSe pune la fiert apa impreuna cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca repede. Se ia de pe foc aluatul si se lasa sa se mai raceasca un pic Cand aluatul e putin...Citeste continuarea
Eclere cu crema de cafea
Postat de: postavaru in DulciuriPunem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot. Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc. Amestecam energic sa nu...Citeste continuarea
Ebichiri - Creveti cu sos iute si...
Postat de: mitinita in Fructe de mareIntr-un wok,cand uleiul e fierbinte,se prajesc crevetii. Se scot si se pun pe o farfurie. Se adauga in wok usturoiul,se prajeste putin,apoi se adauga sosul iute. Se pun in wok crevetii si se...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie si...
Postat de: Ina in PrajituriEclere: Amestecam apa cu uleiul si praful de sare si punem pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine...Citeste continuarea
Empanadillas de atun
Postat de: vanilla in Aperitive / Garniturise toarna faina intr-un bol, si se face un vulcan. Se toarna vinul, uleiul de masline, sarea si bicarbonatul, Se framanta bine si se formeaza o bila de aluat. Se lasa la dospit circa 30 min....Citeste continuarea
Eisbergsalat cu legume,telemea si...
Postat de: cris2711 in SalatePentru salata: Eisbergsalat se taie in felii late,rosiile(Cherrytomaten)sunt mai mici si mai gustoase se taie in 4,ardeiul se taie in felii sau cubulete.Castravetele se taie in...Citeste continuarea
Escalop de vitel cu ciuperci
Postat de: ela in VitaCarnea se taie fasii subtiri si se pune la prajit la foc puternic,amestecand continuu pana se rumeneste frumos. In untul ramas se pune ceapa taiata marunt,usturoiul pisat cu putina apa si se...Citeste continuarea
Escalop a la Zingara
Postat de: Sidy in PorcCotletul se portioneaza in felii iar pulpele de dezoseaza.Cotletul se bate putin ca snitelul apoi condimentam toata carnea( nu trebuie sa o saram cu mult timp inainte de a o prepara, deoarece...Citeste continuarea
Ensaimada din Mallorca
Postat de: RuxyRux in Dulciuri1. Pregatiti tava de copt si tapetati cu foaie pergament. Cerneti faina si sarea in vasul de aluat si apoi adaugati si zaharul. Faceti o gropita in mijloc. 2. Faceti o pasta din drojdie si...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: comanligia in PrajituriCojile de eclere se fac astfel : Apa,uleiul si sarea se fierb si se adauga faina cat cuprinde,se amesteca bine la foc mic cu lingura de lemn pana se ingroasa bine.Dupa racire se pun pe rand 5...Citeste continuarea
Eclere delicioase ;)
Postat de: corina241 in PrajituriCompozitia pentru cojile de eclere: Intr-o craticioara se pune apa si uleiul la foc potrivit si se lasa pana clocoteste,apoi adaugam faina dintr-o data si amestecam repede pana se desprinde...Citeste continuarea
Egeh zahrah -Conopida pane...
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriAm gasit aceasta reteta aici si tocmai amestecul multiplu de condimente mi-a starnit interesul. Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi . Fierbem conopida, in apa cu...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: madalina27 in PrajituriIntr-o cratita se pun la fiert uleiul,apa si sare.dupa ce au dat intr-un clocot se pune toata faina odata,se ia de pe foc si se amesteca energic pina cand devine o coca,apoi se adauga pe rand cate...Citeste continuarea
Escalop de vitel cu ciuperci
Postat de: Sidy in VitaCarnea se taie felii subtiri care se bat bine ca snitelul, intr-o punga de plastic.Se prajesc apoi in putin ulei, pe ambele parti, apoi se scot deoparte. In sosul ramas se pune mustarul si...Citeste continuarea
Escalop de porc cu ciuperci
Postat de: bitza in PorcCotletul se condimenteaza si si rumeneste in cateva linguri de ulei, pe ambele parti(aprox15 min). Intr-o cratita se pun ceapa tocata marunt si cateii de usturoi tocati impreuna...Citeste continuarea
Erbazzone Fritto
Postat de: Ellena in Mancaruri de legumeCuratam frunzele de sfecla,le spalam si le punem in apa clocotita pt 5 min. Le punem la scurs,apoi se storc bine.se calesc putin in unt,apoi se pun intr-un castron mare,adaugati parmezanul...Citeste continuarea
Eclere cu budinca de vanilie si...
Postat de: Cristina_Vivi in DulciuriIntr-o craticioara se amesteca laptele cu apa, untul, sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga faina amestecand mereu pana se formeaza o pasta mai groasa. Se pune aceasta...Citeste continuarea
Extasy
Postat de: adasev12 in Dulciuriciocolata se pune la topit cu o 2 lg de lapte sau un cubulet de margarina....se lasa la racit se bate frisca spuma tare. galbenusul se freaca spuma cu zaharul pudra, se adauga 1 l-ita de ness...Citeste continuarea
Eclere cu pudding de vanilie
Postat de: cristinne in PrajituriSe amesteca apa cu uleiul si un vf de sare si se pun intr-o oala pe foc. Cand incepe sa dea in clocot apa, se ia de pe foc si se adauga imediat toata cana de faina dintr-o data, amestecand apoi cu...Citeste continuarea
Eclere cu crema de ciocolata si...
Postat de: maria_claudia in PrajituriSe fierbe apa cu uleiul si sarea pana da in clocot.Adaugi faina amestecand continuu.Se lasa putin la racit, apoi se adauga ouale pe rand amestecand energic.Se unge o tava cu ulei, se pune...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie
Postat de: silvi0ara in PrajituriSe pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca se toarna toata faina o data si se amesteca repede si bine pana se formeaza o coca...Citeste continuarea
Escalop de porc cu ciuperci
Postat de: gaby_d in PorcIncepem cu carnita. Ar fi trebuit s-o tai felii, dar pentru ca voiam sa se faca repede, am preferat s-o tai cubulete. Am condimentat-o usor cu sare si piper si am dat-o prin faina. Am incins...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: madi_marin in PrajituriSe prepara aluatul pentru coji astfel: Se pun apa, sarea si uleiul la fiert. Cand clocoteste se adauga faina in bloc , apoi se amesteca energic pana se desprinde coca de pe fundul vasului. Se lasa...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: Ina in PrajituriEclere: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si...Citeste continuarea
Eclere umplute cu crema de cremes
Postat de: nadina73 in DulciuriEclere :se amesteca apa cu uleiul , sare, se pune sa clocoteasca .Cand clocoteste se pune faina si se amesteca foarte bine ,pana se desprinde aluatul de pe vas apoi se ia de pe foc si se pun...Citeste continuarea
Eclere cu ciocolata si cafea
Postat de: bitza in Prajituri1. Cojile: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se...Citeste continuarea
Enchilladas cu pui la gratar
Postat de: Brindusa in PuiTortillas se fac ca aici Pieptul de pui se da cu sare si piper si se pune putin pe gratar, ca sa fie 3/4 facut. Se taie apoi fasii. Pentru sos, incalzeste uleiul si caleste putin ceapa....Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie si aroma...
Postat de: rocsi_1612 in Prajiturialuatul: Intr-o cratita se pune la fiert apa impreuna cu uleiul. cand da in clocot,se trage cratita de pe foc,se toarna toata faina deodata si se amesteca repede pana cand aluatul se...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: jolygina in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt / margarina si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, apa, sarea, zaharul si unt...Citeste continuarea
Ecler cu doua creme
Postat de: Julie in PrajituriPunem pe foc apa cu uleiul si praful de sare. Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul de pe...Citeste continuarea
Enchiladas cu pui, fasole si porumb
Postat de: laylalala in PuiIncalzeste cuptorul la 200⁰C. Incinge o tigaie, adauga 1 lingura ulei si caleste impreuna ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute si 1 catel de usturoi zdrobit timp de 10 minute, pana se inmoaie.Se...Citeste continuarea
Esenta de vanilie facuta in casa
Postat de: Brindusa in Vegan / Raw veganDespica pastaile de vanilie in doua. Taie pastaile in jumatati si pune-le in borcan. Pune vodca peste, astfel incat sa le acopere. Astupa bine borcanul si pune-l in camara sau un dulap mai...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: LALY in DulciuriSe fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca bine,pana se incorporeaza toata faina.Se lasa sa se raceasca si se adauga ouale unul cate unul pana le punem pe toate.Se pun...Citeste continuarea
Elefantel din orez cu masline
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiAm fiert orezul bine, apoi l-am pasat impreuna cu maslinele si putina sare si unt, un praf de cuisoare. Modelam in forma de elefantel si ornam farfuria cu patrunjel, brocoli, capere si lemongrass Citeste continuarea
Escalop a la Zingara
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea se spala , se feliaza si se bate cu bat-snitelul , se condimenteaza cu sare si piper, se da prin faina alba si se prajeste in uleiul incins[ intorcandu-se pe ambele parti ]pana se rumeneste...Citeste continuarea