Esenta de vanilie facuta in casa

de Brindusa in Vegan / Raw vegan, 18 Mai 2010 | 9866 vizualizari

 

Cum eu incerc sa elimin cat mai mult din chimicalele din mancare, iar esentele sunt preponderent chimice, am facut esenta de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 3 pastai de vanilie (eu am gasit bio la plafar)
  • 1 cana de vodca (cea mai buna e Absolut pentru ca in timpul rafinarii nu sunt incluse derivate de origine animala)
  • un borcan cu capac etans
  • 3 luni de asteptat :D
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Esenta de vanilie facuta in casa:

Despica pastaile de vanilie in doua. Taie pastaile in jumatati si pune-le in borcan. Pune vodca peste, astfel incat sa le acopere. Astupa bine borcanul si pune-l in camara sau un dulap mai nefolosit, la intuneric. Lasa 3 luni la macerat. Din cand in cand agita amestecul.

Dupa 3 luni amestecul va avea o culoare de chihlimbar si aroma de vanilie. Strecoara esenta si peste pastaile ramase mai pune o tura de vodca. O sa vedem peste alte 3 luni daca si a2a tura e la fel de aromata ca prima.

Poti face si zahar vanilat, ca sa nu-l mai folosesti pe cel din comert care e aromat cu vanilina, un produs 100% chimic. E foarte usor. Cumperi o pastaie de vanilie, o tai bucati mici, o pui in zahar, amesteci bine si dupa 2-3 saptamani folosesti zaharul aromat. Completezi mereu cu zahar, astfel incat sa ai mereu borcanul plin.

sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Esenta de vanilie facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa vegana cu unt de arahide