Amandine

de adasev12 in Prajituri, 21 Mai 2013 | 5155 vizualizari

 

Mi-am dorit de mult sa fac...acum le-a venit randul...pentru prima data...dar asta e doar inceputul...ca ne-au placut tare, mai ales copiilor, ca ei le-au papat aproape pe toate

M-am inspirta din mai multe retete, dar in special din reteta postata de gaby_d....multumesc frumos !!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 3 lg cacao neagra
  • un jum praf de copt
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare

crema:

  • 250 g margarina Rama
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 lg lapte
  • 3 lg cacao neagra

sirop:

  • 300 ml apa
  • 100 g azahar
  • 2 plicuri cappuccino cu rom
  • esenta de rom

glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie,
  • 20 g margarina,
  • 3-4 lg lapte,
  • o lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

blatul: Mixam galbenusurile cu uleiul.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare., apoi adaugam zaharul si batem pana devine lucios.

Amestecam cele doua compozitii, adaugam apoi apa si faina amestecata cu cacao si praful de copt. omogenizam  , punem in tava si coacem la foc mediu. Eu am folosit o tava cam marisoara si blatul n-a iesit prea inalt, asa ca l-am taiat in doua pe latime, apoi fiecare bucata in doua pe orizontala, am obtinut 4 parti, si le-am asamblat  cu doua straturi de blat, in loc de unul, folosind astfel 3 parti din blat.

Bineinteles ca nu l-am aruncat pe celalalt.

crema: Punem pe baie de abur galbenusurile cu cacao, 2 lg de zahar si lapte si amestecam vreao 3-4 minute, lasam la racit.

Margarina o mixam spuma cu restul de zahar apoi amestecam cu cealalta compozitie si omogenizam  .

sirop: Fierbem apa cu zaharul si capuccino vreo 5 min, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta.

Asamblam amandinele:

Un blat, jumatate de crema, alt blat, cealalata jum de crema si inca un blat.

Blaturile le insiropam bine inainte de a pune crema.

Pastram doua linguri de crema pt ornat. Mie partea asta nu mi-a prea iesit....:D

Deasupra turnam glazura facuta din toate ingredientele topite la foc mic. Lasam sa se raceasca si punem cate un motz din crema peste glazura

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

21.05.2013, 20:17

buneee!

adasev12 1

21.05.2013, 21:38

multumesc pt aprecieri...pup pe toata lumea

cismaru_nicoleta 1

22.05.2013, 12:40

cred ca sunt super la gust..!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amandine