Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar

de Catalina L in Mancaruri de legume, 16 Noi 2019 | 1283 vizualizari

 

O leguma de sezon care ne place foarte mult.
Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara.
De data aceasta le-am gatit cu morcovi. amareala andivei se potriveste bine cu dulceata morcovului .
Le-am arozat cu un sos gustos cu branza chedar .
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/11/andive-sotate-cu-morcovi-si-sos-de.html

 

INGREDIENTE

  • 6-8 andive -600 gr
  • 2-3 morcovi fierti
  • 1 catel de usturoi
  • 15 g de unt
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri lapte
  • 2 felli de branza cheddar
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar:

Pregatiti sosul cheddar:

Incalziti smantana. Cand este fierbinte adaugati feliile de cheddar rupte bucatele si laptele.

Amestecati bine pana cand branza se topeste complet si obtineti un sos legat.

Dati un tur de piper, puneti sare si rezervati.

 

Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.

Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.

Reveniti-le in 20 g de unt cu usturoiul tocat marunt si morcovii taiati bucati.

Puneti sare, piper.

Gatitie la foc mic, lasati-le  sa se caramelizeze un pic.

Adaugati 10 cl de apa si intoarceti-le in mod regulat.

Gatiti  in jur de 20 de minute.

Cand sant aproape gata , varsati deasupra sosul cu branza.

Reveniti impreuna 2 minute si serviti.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume