Anghila in stil grecesc

de Ksenya in Peste, 31 Aug 2020 | 4844 vizualizari

 

 
Anghila este o specie de peste foarte bun. Are carnea dulce si gustoasa. Anghila din Grecia este recunoscuta pentru gustul sau desavarsit. Mai jos aveti o reteta greceasca cu o modalitate usoara de a prepara acest peste.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 700 g de angila
  • 2 rosii mari bine coapte cam 600 g
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin rosu dulce
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • ½ lingurita oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghila in stil grecesc:

 

 Pestele il spalam si-i inlaturam pielea si capul.

 Intr-o tigaie adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe ambele parti; adaugam rosiile date prin razatoarea cu ochiuri mari, adaugam vinul, lasam descoperit 5 minute apoi acoperim cu un capac si lasam la foc mic 10 minute. Oprim flacara si mai lasam 10 minute.

 Se serveste cu paine calda cu coaja groasa atat rece cat si cald.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu paine prajita unsa cu ulei de masline si trecut deasupra un catel de usturoi

2

In perioada postului nu folositi vin

3

Daca rosiile nu sunt bine coapte ,echilibrati sosul cu un pic de zahar sau dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghila in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon in sos de marar