Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2021 | 3496 vizualizari

 

Îmi doream de mult timp să încerc această rețetă și în sfârșit i-a venit rândul. Clătitele sunt absolut delicioase. Neapărat să le încercați și voi!
Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Merisor căreia îi mulțumesc și o pup.

 

INGREDIENTE

  • 200 g frunze proaspete de spanac
  • 500 ml apă
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
  • 3 ouă
  • 1/4 linguriță sare
  • 300 ml lapte
  • 220 g făină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pentru crema de brânză:
  • 250 g brânză proaspătă de vaci
  • 100g smântână
  • sare
  • -în plus:
  • 2 fire ceapă verde
  • roșii cherry
  • ridichi
  • semințe de pin
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza:

Pui 500 ml de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amesteci puțin în apă și adăugi frunzele de spanac spălate și scurse. Le lăși să se opărească 2-3 minute, apoi pui frunzele de spanac la scurs, într-o sită.
Bicarbonatul de sodiu are un rol important în menținerea culorii de verde a frunzelor de spanac. 
Când se temperează frunzele de spanac le transformi în piure cu ajutorul unui blender, adăugând și laptele.
În bolul mixerului mixezi cele trei ouă cu sarea, apoi adaugi piureul de spanac și uleiul și omogenizezi compoziția.
Încorporezi, treptat făina și omogenizezi bine compoziția. Vei obține un aluat de clătite puțin mai gros decât cel clasic. Îl lași 10 minute să se odihnească, apoi coci clătitele în tigaia unsă ușor cu ulei și bine încinsă. Se învârt de mai multe ori de pe o parte pe cealaltă, să nu apuce să devină maronii.

Pentru cremă, mixezi brânza de vaci și cu smântâna și sare după gust.
Tartinezi clătitele cu crema de brânză și presari ceapă verde tăiată rondele subțiri. Servești cu roșii, ridichi și semințe de pin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu spanac la cuptor