Aperitiv din foietaj cu ciuperci şi brânză

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2014 | 8456 vizualizari

 

O gustare simplă şi savuroasă

 

INGREDIENTE

  • 400 g foietaj
  • 1 lingură unt
  • 300 g ciuperci din conservă, tocate mărunt
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ou pentru compoziţie
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • 1/2 cană pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 cană telemea (eu am pus de vacă, dar merge orice telemea)
  • 1 cană caşcaval ras
  • 1 linguriţă rasă oregano
  • 1 linguriţă rasă busuioc
  • sare, piper după gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv din foietaj cu ciuperci şi brânză:

Ceapa tocată mărunt am călit-o într-o lingură de unt, apoi am adăugat ciupercile şi m menţinut totul la foc mic, până când a scăzut zeama pe care o lasă ciupercile. Am adăugat oregano, busuioc, sare, piper, am luat tigaia de pe foc şi, după ce s-a răcorit, am amestecat cu 1 ou, telemeaua de vacă rasă şi pătrunjelul tocat.

Foietajul l-am decupat în cercuri de 6 cm diametru, pe care le-am uns cu ou bătut şi în mijlocul lor am pus o linguriţă din compoziţie. Deasupra am presărat caşcaval dat pe răzătoarea fină, le-am aşezat în tavă şi le-am dat la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 20 minute (până când s-au rumenit frumos).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv din foietaj cu ciuperci şi brânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute la cuptor