Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2021 | 3407 vizualizari

 

De data aceasta am avut să zic un pic mai mult timp de migăleală. Am tot văzut pe net zilele astea oușoarele vopsite în acest fel, natural. Vă aduc și vouă rezultatul, rețeta debutant din seria "retete pascale" ;) , până la înălțare tot să probați. 
 
Spor și sărbători luminate! 

 

INGREDIENTE

  • Ouă de găină cca. 12 bucăți,
  • Foi de ceapa galbenă cca. 100 g,
  • Foi de ceapa roșie cca. 50 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Oțet din vin 2 linguri,
  • Apă rece cca. 2000 ml,
  • Dres fin de damă 1 bucată,
  • Elastic 12 bucăți.
  • Pentru uns:
  • Slănină de casă cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa:

Ouăle se degresează, în mod ideal ar fi să la aveți albe, dar de țară. Eu am testat data trecută cu ouă albe de la piață și am cam fost dezamăgită din 20 de bucăți, doar vreo 5 au rămas necrăpate ☹ Așa că am folosit ouă clasice maronii și din cele cu coaja verzuie.

Ouăle se degresează apoi se așază într-un vas cu apă rece.

Cojile de ceapă se mărunțesc cu foarfeca sau cu ajutorul mini robotului de bucătărie, chopper sau orice aparat ce mărunțește. Apoi se pun într-un recipient întins.

Dresul de damă, se taie în bucăți de cca. 5 cm.

Ouăle umede se tăvălesc prin mix-ul de frunze de ceapă uscate, apoi se pun în bucata de dres, se înfășoară strâns și se leagă cu elasticul.

După ce se îmbracă toate ouăle, se pun într-un vas cu apă rece, se adaugă restul de foi ce ceapă rămase, sarea și oțetul, apoi se pun la fiert la foc mediu, cca. 15 minute, mai sigur vreo 5 minute după ce clocotesc. Apoi se oprește focul, se mai lasă la odihnit cca. 10 minute în apa colorată natural, apoi se strecoară se trec sub jet de apă rece  și se scot din îmbrăcăminte, se trec din nou sub jet de apă, se șterg cu un șervețel uscat, apoi se ung cu slănină și se așază pe un platou sau în coșulețe.

Pare complicat, dar vă asigur că după prima încercare, data viitoare veți fi foarte entuziaști!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui (reteta video)