Aperitiv placinta dobrogeana

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Aug 2021 | 4081 vizualizari

 

Cui nu-i place placinta cu branza? Sigur aveti amintiri placute din copilaria voastra cu aceasta placinta fie dulce, fie sarata. Eu am ales sa prepar de data aceasta o placinta sarata pe care am savurat-o alaturi de o sana, placinta care de altfel a fost savurata de toti cei din familie, chit ca a fost fierbinte sau rece.
"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (de 400g)
  • 80 g unt
  • 350 g branza de vaca framantata
  • 3 lg pline cu iaurt
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • piper
  • 300 g smantana
  • 3 oua
  • 1/2 lgt sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta dobrogeana:

Se lasa foile la dezghetat la temperatura camerei.

Untul se topeste pe foc mic si se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se pune branza, iaurtul si oul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine compozitia.

In pachetul de 400 de g sunt 12 foi. Se grupeaza cate 3.

Se ia o foaie, se unge cun unt, se asaza a doua foaie, se unge cu unt si se pune cea de-a treia foaie. Pe una din margini se pune branza. Se intinde pe toata lungimea (vezi poze) apoi se impacheteaza ca o rulada, dar cat mai lejer. Se pune sulul format in tava unsa bine cu unt. 

La fel se procedeaza si cu restul foilor, obtinandu-se 4 astfel de suluri. Se asaza unul langa celalalt in tava apoi cu o furculita se inteapa din loc in loc.

Smantana, sarea si ouale se amesteca bine. Se toarna compozitia peste foile din tava si se niveleaza. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de un iaurt, o sana, o cana cu lapte...

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara si cu branza dulce la care se poate adauga si stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac