Aperitive din foietaj cu ciuperci.

de alilianaa in Mancaruri de post, 13 Apr 2014 | 6815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • · 1 pachet aluat de 800 g
  • · 1 kg ciuperci champignon
  • · 3 legaturi ceapa verde
  • · ceapa alba
  • · 2 legaturi mici usturoi verde
  • · sare, piper dupa gust
  • · o legatura de patrunjel si o legatura marar
  • · 3 linguri rase pesmet
  • · un morcov
  • · 40 ml ulei
  • · 2 lingurite margarina
  • · O jumatate ceasca de apa ( 50 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive din foietaj cu ciuperci.:

Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei.

Ciupercile au fost curatate, spalate si tocate marunti. Morcovul curatat si dat prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul curatate, spalate.

Intr-o tigaie se pune  uleiul la incins. Se adauga ceapa verde, usturoiul, ceapa alba si morcovul. Se pune sare, piper si se lasa la calit putin. Cand incep sa se inmoaie se adauga  ciupercile si se lasa la fiert. Se pune o jumatate de ceasca de apa.  La final se pune mararul si patrunjelul tocat marunt. In functie de consistenta preparatului se adauga sau nu pesmet. Eu am adaugat.

Se lasa compozitia la racit.

Ciupercile se impart in doua. La fel si aluatul.  O parte a acestuia l-am pregatit sub forma de ruloruri o parte minitarte.  Rulorile: foaia se intinde. Se pun ciupercile, se ruleaza si se taie  in portii potrivite. Se aseaza intr-o tava  pe foaie de copt. Formele de tarte de ung bine cu margarina. Se pune aluatul. Peste acesta, ciupercile. Cand toate sunt pregatite se pun la cuptor pentru max. 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive din foietaj cu ciuperci." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta floare cu ciuperci