Baghete

de madi_marin in Piine, 24 Mai 2020 | 2497 vizualizari

 

,,aluaturi de casa,,
 
Sursa Youtube

 

INGREDIENTE

Pentru 2 baghete de 30 de cm :

  • 250 g făină
  • 165 ml apă călduţă
  • 2,5 g drojdie uscată
  • 5 g sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete:

Se pun într-un castron apa, drojdia, făina cernută şi deasupra ei sarea. Se amestecă întâi cu lingura, apoi se pune aluatul pe masa pudrată cu făină şi se frământă câteva minute, până obţinem un aluat nelipicios.

Se unge un castron cu ulei, se pune aluatul şi se lasă la crescut pentru 1 oră.

Între timp se încălzeşte cuptorul la 230 g , căldură sus/jos.

După ce aluatul a crescut o oră, se scoate pe masa pudrată cu făină. Va fi un aluat moale, pe care îl împăţim în două bucăţi egale. Fiecare bucată de aluat se întinde cu degetele sub formă de dreptunghi, apoi se rulează strâns, se lipeşte cu degetele bine marginea de restul aluatului, apoi se formează un sul. La fel se procedează şi cu bucata a doua. Eu am obţinut 2 baghete de 30 cm lungime fiecare.

Se pun baghetele pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se crestează cu o lamă din loc în loc.

Se mai lasă la crescut în tavă pentru 30 de minute.

După acest timp se pun la copt, sub ele punând şi o tavă cu apă caldă pentru abur.

Se coc 15 minute cu tava cu apă, apoi se scoate şi se mai coc cu ventilaţie încă 1 sau 2 minute ca să se rumenească.

Se scot la răcit pe un grătar.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa