Banana in sos caramel si frisca

de adasev12 in Dulciuri, 14 Ian 2012 | 4860 vizualizari

 

aveam niste banane cam vechi si nu mi se facea catre ele, dar nici de aruncat nu-mi erau...asa ca le-am cocalit eu acolo cum am stiut mai bine...si bune au iesit destul de bune

 

INGREDIENTE

  • 3-4 banane
  • 4 lg zahar
  • un cubulet de unt
  • 50 ml lapte praf diluat
  • 100 g frisca lichida
  • cateva cubulete de ciocolata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana in sos caramel si frisca:

zaharul se pune la foc mic sa se topeasca , pana devine auriu, apoi se adauga untul si se lasa pana se topeste complet ,se adauga si laptele si se omogenizeaza bine

bananele se curata si se rup  in doua( ale mele au fost marisoare, daca sunt mititele se pot lasa intregi), se pun peste caramel si se invart usor, sa se acopere cu sos, se lasa sa fiarba cam 10 min la foc mic in caramel, apoi se pun pe farfurioare si se toarna sosul peste ele. se lasa la rece.

frisca se bate bine si se orneaza bananele reci, iar deasupra peste frisca se mai poote rade ciocolata.

sunt  tare bune...caramelul ia gust de la banane...yammmmmyyyyyyy....!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana in sos caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

adasev12 1

17.01.2012, 14:31

mena....

anomisana 1

22.01.2012, 10:51

Felicitări, nimic nu se aruncă, totul se transformă. Iar cu ajutorul imaginaţiei şi al pasiunii pentru bucătărit, ies bunătăţi minunate.

adasev12 1

22.01.2012, 14:13

anomisana...multumesc.ai dreptate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu banana