Bavareza cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 9 Apr 2011 | 5847 vizualizari

 

Daca vrei un desert usor, cremos si parfumat, o Bavareza e ceea ce cauti.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 100 g ciocolata, taiata marunt
  • 150 ml frisca
  • 10 g gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza cu ciocolata:

Bate galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana se fac ca o spuma

Incalzeste laptele si toarna in el amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu.

Da focul foarte mic si, amestecand mereu, lasa pana ce amestecul se ingroasa putin. Ai grija sa nu se branzeasca.

Ia crema de pe foc si pune ciocolata inauntru. Lasa putin, apoi amesteca sa omogenizezi amestecul.

Dizolva gelatina in 4 linguri de apa rece. Incalzeste-o la baia de aburi pana ce se dizolva bine. Pune-o in crema de ciocolata si amesteca bine. Lasa crema pana ajunge la temperatura corpului.

Bate bine albusurile. 

Cu ajutorul unei spatule amesteca in crema de ciocolata frisca, apoi albusurile batute. Usor, ca sa nu se lase.

Toarna crema intr-un castron uns cu unt topit.

Lasa la rece peste noapte. Rastoarna crema pe o farfurie si serveste-o rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

11.04.2011, 08:19

buna buna

housy 1

18.04.2011, 16:02

tot am auzit in ultima vreme de bavareza...nici nu stiam ce este...eh acu am vazut pare buna..intr-adevar e racoritoare!!!

adry88 1

01.06.2011, 10:52

o portie si la mn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de lamaie