Berbecut cu cartofi la tava

de mihaelar63 in Oaie, 15 Feb 2021 | 1954 vizualizari

 

 De data aceasta am dorit sa prepar o friptura de berbecut nu prea condimentata nu prea aromata . Eu zic ca am gasit echilibrul perfect si mi-a iesit o friptura la tava savuroasa.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de berbecut cu os
  • 1 kg cartofi
  • 15o gr sunca afumata
  • 500 ml vin rosu
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 4 catei usturoi
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 foaie dafin
  • chimen macinat
  • boia dulce
  • piper negru macinat
  • chilli
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Berbecut cu cartofi la tava:

  1.  Pulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie.
  2. Nu este problema ca  pulpa de berbecut pare pe exterior mai  grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere .
  3. Se pune pulpa la fiert in apa cu vin . Sarati .
  4. Puneti in oala , foaia de dafin ,ceapa , usturoiul , ardeiul si crengutele de mirodenii .
  5. Lasati sa fiarba cam 30  minute [asta depinde de carne , a mea a fost foarte frageda ].
  6. Adugati cartofii taiati in sferturi si mai fierbeti inca 15-20 minute .
  7. Scurgeti carnea si cartofii de lichid si le transferati intr-o tava ne-aderenta .
  8. Pulpa de berbecut se incresteaza din loc in loc pentru a se patrunde mai bine de condimente .
  9. Carnea se condimenteaza cu   chimen , chilli ,piper si boia dulce .
  10. Cartofii se condimenteaza cu boia dulce si chilli .
  11. Stropiti pe deasupra ulei de masline si dati tava la gratinare in cuptor inca 30 minute .
  12. Serviti friptura decorata cu ardei si ceapa verde ,alaturi de  varza murata sau de salata preferata .
  13.  Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Nu este problema ca pulpa de berbecut pare pe exterior mai grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Berbecut cu cartofi la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor