Biban de mare in crusta de sare si ierburi aromatice

de Bucataras in Peste, 23 Noi 2020 | 4858 vizualizari

 

Bibanul de mare este un peste foarte gustos, cu putine oase si carnea dulce.  L-am pregatit  intr-o crusta de sare amestecata cu ierburi din gradina proprie si vin alb si l-am servit cu salata verde, broccoli si morcovi trasi putin in unt.
Fiind copt in crusta de sare, carnea bibanului a ramas suculenta, si-a pastrat foarte bine gustul si nu e sarat deloc. Neaparat trebuie sa incercati reteta.
Haideti sa vedeti cum am pregatit bibanul in crusta de sare si ierburi aromatice.

 

INGREDIENTE

  • 3 bibani de mare
  • ierburi aromatice: menta, cimbrisor lamaita, busuioc, salvie
  • 2 kg sare grunjoasa
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 pahar cu apa
  • 1 legatura de patrunjel
  • 30 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • Pt garnitura:
  • salata verde,
  • 1 broccoli mic
  • 2-3 morcovi
  • 50 g unt
  • 1 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban de mare in crusta de sare si ierburi aromatice:

Pregateste o tava mai adanca pentru cuptor.

Pune sarea grunjoasa in tava impreuna cu ierburi aromatice. Adauga un pahar de vin si unul de apa si amesteca pana se formeaza o crusta asemanatoare nisipului umed.

Umple pestii cu un amestec de patrunjel verde tocat marunt, unt si usturoi.

Scobeste in patul de sare, asaza fiecare peste (eu le-am indepartat capetele si cozile), apoi acopera-i bine cu sare, incat sa fie sigilati, ca intr-un cuptor.

Pune tava cu bibanii de mare in crusta de sare la cuptor, la 180 grade, cam 45 minute. Daca pestii sunt mai mari, prelungeste durata coacerii. 

Desfa crusta cu ajutorul unui cutit, indeparteaza partea de deasupra si scoate pestii pe un platou.

Apoi curata pielita, indeparteaza oasele  si serveste pestele cu o garnitura de salata verde, broccoli si morcovi crocanti, trasi in unt. Nu uita sa-l stropesti cu zeama de lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biban de mare in crusta de sare si ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de ton la gratar