Biscuiti ciocolatosi (chocolate crinkles)

de Georgia in Prajituri, 28 Noi 2011 | 4298 vizualizari

 

Sunt super ciocolatosi! Ii multumesc pentru reteta lui any_annette!

 

INGREDIENTE

  • 60 de grame unt
  • 225 gr ciocolata amara
  • 100 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 225 gr faina alba
  • un varf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • zahar tos si zahar pudra pentru imbracat la final inainte de a-i pune la cuptor
Portii: 42
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti ciocolatosi (chocolate crinkles):

Punem la topit la bain marie ciocolata taiata bucatele impreuna cu untul.

Intre timp batem ouale si zaharul la mixer pana ce obtinem o crema alba si spumoasa. Adaugam vanilia - esenta de rom si ciocolata topita. Amestecam. Punem apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea, amestecam usor  cu mixerul sau cu o lingura, pana ce faina e absorbita total de aluat.

Aluatul obtinut se tine de seara pana dimineta la frigider acoperit cu o folie alimentara de plastic, sa nu faca crusta. A doua zi, pe o farfurie punem zahar tos, iar pe alta zahar pudra si incepem a modela biscuitii.

Luam cu o lingurita bucati din aluat cat sa formam o bila cam de 3 cm., le modelam in palma, le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra si le asezam in tava acoperita cu hartie de copt, nu prea apropiate.

Au iesit doua tavi, am bagat-o pe prima la cuptor, intre timp am modelat restul de biscuiti si i-am bagat in alta tava cand i-am scos pe primii.
Se dau la cuptor la 170 de grade (cuptor preincalzit) pentru 8-9 minute zice reteta, eu am lasat mai mult, depinde de cuptor. Nu-i lasati prea mult, pentru ca trebuie sa ramana moi in interior. Asta daca va plac, daca ii vreti mai crocanti, mai lasati vreo 5 min. in plus la cuptor. Dupa ce s-au racit i-am depozitat intr-o cutie de tabla. Sunt buni si dupa mai multe zile.



Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti ciocolatosi (chocolate crinkles)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (28)

miki_a 1

15.05.2015, 10:14

La multi ani!

tarasmariana 1

15.05.2015, 22:49

La Multi ani!!!

mihaelar63 1

15.05.2015, 22:56

La multi ani !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu branza de vaci