Biscuiti cu dulceata

de CameliaR in Dulciuri, 13 Noi 2016 | 5408 vizualizari

 

Acesti biscuiti deliciosi in forma de scoica, i-am umplut cu dulceata. Se pot umple si cu gem, nutella, diverse creme sau unt de arahide. M-am inspirat de la Laura Adamache. Sunt foarte deliciosi! 
 

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • dulceata/gem/nutella/crema de vanilie/crema de ciocolata/unt de arahide
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu dulceata:

Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, apa, sarea si zaharul. Lasam craticioara pe foc mic, pana zaharul si untul se topesc. Stingem focul si lasam mixul deoparte pentru 10 minute.  Intr-un bol punem faina si praful de copt. Amestecam si trecem faina o singura data prin sita. Dupa ce au trecut cele 10 minute incorporam faina peste mixul de zahar si unt. Mixam putin de tot, pana se leaga compozitia. Framantam aluatul pana devine omogen. Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam 20-30 de minute la congelator. Pudram masa de lucru cu putina faina si incepem sa intindem aluatul cu un facalet. Decupam aluatul cu o cana. in fiecare cerc pune cate o lingura sau o lingurita de dulceata/gem/nutella etc. Sigilam bine marginile presandu-le cu o furculita. Asezam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 12 minute, sau pana se rumenesc discret pe margini. Suprafata biscuitilor trebuie sa ramana alba. Ii pudram cu zahar si putem sa ii servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu glazura de lamaie