Biscuiti de Craciun cu scortisoara si pudra de migdale

de Ligia Bxl in Dulciuri, 14 Dec 2013 | 8909 vizualizari

 

Ador biscuitii cu scortisoara de sarbatori :)

 

INGREDIENTE

Pentru biscuiti:

  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • 125 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 50 gr pudra de migdale
  • 2-3 lingurite de scortisoara(eu am pus 2)

Pentru decorare:glazura

  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura de apa
  • bombonele ptr decorat
  • tuburi cu ciocolata
  • colorant alimentar(verde,rosu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de Craciun cu scortisoara si pudra de migdale:

Biscuitii:

Se topeste untul,apoi se amesteca intr-un bol zaharul,untul,scortisoara,oul.

Se incorporeaza faina si pudra de migdale.

Se amesteca toate,se formeaza o bila si se lasa deoparte la temperatura ambianta 30 minute.

Se incalzeste cuptorul la 180°C.

Se intinde o foaie(dupa preferinte mai subtire sau mai groasa).

Se decupeaza cu formele dorite de biscuiti si se pun in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Se coc pana se rumenesc putin.

Glazura:

Se amesteca zaharul pudra cu romul si apa.

Dupa ce sau racit biscuitii se orneaza dupa preferinte,eu am colorat glazura alba cu putin verde si cu rosu ptr decoararea bradutilor si alte accesorii,iar ochii si nastureii omului de zapada i-am decorat cu ciocolata neagra din tuburi de decorat.Cu ciocolata alba din tuburi am decorat stelutele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de Craciun cu scortisoara si pudra de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu biscuiti