Biscuiti din faina de orez

de Maria24 in Dulciuri, 17 Oct 2014 | 7245 vizualizari

 

Am facut acesti biscuiti deoarece vroiam ceva dulce, dar, in acelasi timp, vroiam sa fie ceva mai sanatos. Reteta originala este sarata, dar eu am adaptat-o. Le scriu pe amandoua cu toate ca nu am incercat varianta sarata.

 

INGREDIENTE

  • 64 g faina de orez
  • 32 g seminte de in macinate
  • 43 g seminte de floarea soarelui macinate
  • 1/4 lgta bicarbonat de sodiu
  • apa cat sa iasa un aluat bun pentru intins

Pentru varianta sarata:

  • 1/4 lgta sare
  • 2 lg ulei

Pentru varianta dulce:

  • coaja de la o portocala
  • 2 1/2 lg sirop de artar (puteti folosi orice indulcitor si puteti pune cu 1 lg in plus, eu nu am vrut sa fie foarte dulci)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti din faina de orez:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga cele lichide (se pune cate putina apa pana se formeaza un aluat bun de intins). Se intinde aluatul cu grosimea de cca 1 cm (daca le faceti mai subtiri ies tari, depinde de preferinte). Se decupeaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 175 grade C timp de 15 - 18 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti din faina de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

17.10.2014, 21:10

Ligia Bxl 1

18.10.2014, 09:46

sunt foarte sanatosi

MotanLaOale 1

18.10.2014, 11:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta