Blat de tort - reteta de baza

de Criss in Prajituri, 12 Apr 2011 | 36005 vizualizari

 

Pentru ca mi s-a intamplat sa imi spuna mai multe persoane ca nu le iese niciodata blatul de tort, m-am gandit sa postez pas cu pas o reteta de baza pe care o folosesc eu. Am mai multe variante de blat si pe rand am sa le postez pe toate.

 

INGREDIENTE

  • -6 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa rece
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort - reteta de baza:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul. Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o cratita sau forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.

Blatul il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca de tot. Apoi se poate taia in doua sau trei foi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort - reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

frida75 1

24.06.2011, 13:49

Reteta probata.Este foarte bun blatul.

opritaioana 1

26.10.2012, 13:04

o am la favorite o folosesc mereu cand fac tort

anytta 1

31.03.2013, 15:49

o sa incerc si eu ,sper ca o sa imi iasa si mie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si frisca